Driftbeperking en toch optimaal spuiten? Syngenta maakt het u gemakkelijk! | Syngenta Nederland

You are here

Driftbeperking en toch optimaal spuiten?

Go Low Go Slow, driftbeperken doe je zo!

Om het u gemakkelijk te maken, biedt Syngenta u een eenvoudig hulpmiddel aan om de boomhoogte van de veldspuit precies op 50 cm te houden. Zo zit u altijd goed!

Het zal u niet ontgaan zijn, de kranten staan er bol van: 2018 is het jaar van de driftbeperking. Syngenta hecht hier veel waarde aan. Het is Syngenta’s ambitie om boeren te helpen gezond en veilig voedsel te produceren en tegelijkertijd onze planeet te beschermen. Verantwoord middelengebruik is daarbij van groot belang. Maar het is ook in úw belang om een breed middelenpakket te behouden. We hebben voor u een aantal maatregelen in het kort onder elkaar gezet (zie kader rechts).
Vanaf 1 januari 2018 moeten open teelt-bedrijven technieken toepassen die de drift met ten minste 75% dan wel 90% reduceert (voor sommige producten is meer driftreductie noodzakelijk, raadpleeg hiervoor altijd het etiket). Naast de juiste spuitdoppen, rijsnelheid, watervolume en druk en weersinvloeden, is ook de spuitboomhoogte van belang.

U kunt de twee strips eenvoudig aan de spuitboom aan weerskanten bevestigen en op een lengte van 50 cm inkorten. Hierdoor kunt u de boomhoogte van uw veldspuit precies op 50 cm afstellen. 

Wat doet Syngenta aan duurzame initiatieven

Duurzame initiatieven

Wat doet Syngenta verder om u te ondersteunen in een duurzame bedrijfsvoering?

Bekijk de video tips driftreductie

Handige tips en informatie om drift te reduceren