Hoe moet u verder met uw bedrijf? | Syngenta Nederland

You are here

Hoe moet u verder met uw bedrijf?

Gewasbescherming
27.11.2019
Schrijf je nog in voor de Agricultural Spraying Academy

Het definitieve programma van de Agricultural Spraying Academy is nu bekend

Als topondernemer is het van groot belang bij te blijven in de veranderende technieken, omstandigheden en toenemende regels op het gebied van gewasbescherming. Hoe behouden we een goed pakket aan oplossingen? En welke technieken vormen de toekomst? Vragen die aanbod komen tijdens de Agricultural Sprayer Academy (ASA). ASA is een initiatief Boerenbusiness in samenwerking met Syngenta en  Bayer Crop Science. 

Wegens afmeldingen hebben we last-minute nog een aantal plekken beschikbaar in groep B!
In 6 bijeenkomsten brengen wij u helemaal bij op het gebied van de laatste kennis en technieken, toekomstige regels en omgang met de publieke opinie of buren. Tevens ontvangt u 4 punten voor de verlenging van uw spuitlicentie.
Meer informatie? Bekijk hier het hele programmaWilt u profiteren van de beschikbaar gekomen plekken? Meld u dan snel aan via de groene knop of via Gezondtelen.nl

Agendaoverzicht: 

 6 december 2019 Cursusdag 1: Communicatie
Deze cursusdag leert u meer over de communicatie omtrent gewasbescherming. Hoe communiceert u bijvoorbeeld met de omgeving over gewasbescherming.

13 december 2019 Cursusdag 2: Spuittechnieken en doppen
Met welke dop en met welke techniek behaalt u het beste resultaat? Welke ontwikkelingen zijn er in de spuittechniek? Met de theorie als achtergrond worden technieken met elkaar vergeleken en bediscussieerd.

9 januari 2020 Cursusdag 3: Digitale landbouw en precisie toepassingen
Uitgebreide presentatie over precisielandbouw op het bedrijf van Jacob van de Borne. Door het gebruik van precisielandbouw kan er bespaard worden op het gebruik van onder andere gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest en wordt de grond efficiënter benut. Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de belangrijkste technieken?

23 januari 2020 Cursusdag 4: Werkingsmechanismen van middelen en innovaties
Hoe werken gewasbeschermingsmiddelen (gbm). We zien dat we steeds minder gbm tot onze beschikking hebben. Waarom is dat en hoe moeten we hiermee omgaan?

13 februari 2020 Cursusdag 5: Spuitomstandigheden
Tijdens deze cursusdag wordt uitgebreid gekeken naar de invloed van het weer op gewasbescherming.

13 maart 2020 Cursusdag 6: Forward Farming
Forward Farming gaat over duurzaamheid in de praktijk. Hoe kunnen praktische oplossingen in de praktijk gedemonstreerd en bediscussieerd worden? Het uitgangspunt hierbij is de verbetering van de waterkwaliteit en de biodiversiteit. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het werken met precisielandbouw.