Mini event kleine chefs TW | Syngenta Nederland

You are here

Lekkere tomaatjes!

Thuis, op school, onderweg, om te delen...

Snoeptomaatjes zijn razend populair bij kinderen! Maar waar komen ze eigenlijk vandaan, hoe groeien ze? En smaken ze allemaal hetzelfde?

We willen graag het jonge publiek nog beter kennis laten maken met deze heerlijke kleine vruchten. Op woensdag 5 juni 2019 geeft Syngenta een feestje voor jonge foodies om samen een gezellige Snoep’zemaatjes-middag te beleven!

logo snoepzemaatjes

Ontdekken, ruiken, proeven, leren, vergelijken en uiteraard kokerellen onder begeleiding van chef-kok Marnix van Benschop. Samen opeten hoort daar natuurlijk ook bij! Dit doen wij met ongeveer 15 kinderen tussen 4-12 jaar in een bijzondere omgeving: TomatoWorld in Honselersdijk.

Kinderen zijn de consumenten van vandaag en morgen. Ze beïnvloeden sterk de keuzes van hun ouders of verzorgers in de supermarkten. Kinders zijn bezig met hun eigen smaakontwikkeling. 

Snoeptomaatjes hebben de afgelopen jaren hun plek gevonden bij jong en oud. De tomaatjes horen bij feestjes, in de broodtrommel, op school, thuis als gezonde snack, bij een picknick of in de auto.

Als ontwerper en veredelaar van deze snoeptomaatjes, is Syngenta voortdurend op zoek naar informatie om onze tomatenrassen te verbeteren. Wij willen meer weten over wat de consument van “onze” tomaten vindt om in de toekomst nog lekkerder tomaatjes te kunnen te ontwikkelen.

Wie beter dan kinderen zelf, kan ambassadeur zijn van deze geweldige producten? Tijdens de Snoep'zemaatjes PARTY laten we kinderen uitgebreid kennis maken met de snoeptomaatjes.

Eerst met een korte educatieve rondleiding in de kassen. Ze mogen ruiken, proeven en daarna creatieve gerechten bereiden waarbij de snoeptomaat in het middelpunt staat.

Een middag vol inspiratie voor jonge enthousiaste foodies die straks hun ervaring en nieuwe kennis met de hele klas en met hun (digitale) omgeving gaan delen!

Volgt ons!

Facebook Insta
Voor, tijdens en na het event gaan we leuke spelletjes, foto's en video's posten! Hoe kun je ons volgen?

Facebook Syngenta-Nederland of Instagram Syngenta-Nederland

Wil je ook zelf iets posten op social media? Gebruik #snoepzemaatjesPARTY, #heerlijkesnoeptomaatjes.