Quiche van Angelle tomaatjes| Syngenta Nederland

You are here

Quiche van Angelle tomaatjes

>> Click here to download the recipe in English!

Angelle quiche

Voorbereiding 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Personen 4

Ingrediënten

• 300 gram Angelle tomaten
• 1 (kant-en-klare) kruimeldeeg
• 2 eieren
• 200g kikkererwten
• 150 ml melk
• 150 ml kookroom
• 100g mozzarella
• 30g roomboter
• 1 ui
• Zout, peper en oregano naar smaak

Bereiding

  • Vet de bakvorm in en beleg met het kruimeldeeg, prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg bakpapier op het deeg, leg hierop de kikkererwten en zet het geheel 10-12 minuten in de oven op 200ºC
  • Snipper terwijl de ui. Klop de melk, samen met de kookroom, ei en mozzarella tot een gladde massa. Voeg hierna de gesnipperde ui, zout, peper en kruiden naar smaak toe 
  • Haal het bakpapier van de bodem en verdeel de crème over de bodem. Leg hierop de tomaten en kikkererwten mooi verdeeld
  • Bak gedurende 30 minuten. Laat afkoelen en geniet lauw-warm of koud van de quiche!

Angelle tomaten zijn klein en kunnen heel gebruikt worden op de quiche. Ze bevatten veel suiker en geven een fris zuurtje aan het gerecht.

Ben jij de volgende die een leuk recept deelt? Laat het ons weten!

Schrijf een berichtje: [email protected]