Botrytisvoorspeller| Syngenta Nederland

You are here

Botrytisvoorspeller

Botrytis Alert System (BAS)

Om als nederlandse rozenteler onderscheidend te blijven ten opzichte van buitenlandse import, is het belangrijk om een betrouwbare kwaliteit roos af te leveren met een goede houdbaarheid. Deze houdbaarheid wordt sterk negatief beinvloed door Botrytis.

Botrytis is een behoorlijk probleem in de keten, die begint bij u als teler. Om meer grip te krijgen op dit probleem heeft Syngenta in samenwerking met LetsGrow een module ontwikkelt dat het botrytisrisico op de vaas kan voorspellen. BAS (Botrytis Alert System) is gebaseerd op omstandigheden in de teelt en maakt gebruik van gegevens uit de klimaatcomputer. Met BAS bent u als teler in staat vroegtijdig beslissingen te nemen gericht op het verminderen van Botrytis en dus zo de kwaliteit van uw rozen te verbeteren.
 

Klik op bijgevoegde link naar het demomodel voor een actuele weergave van het botrytisrisico op een willekeurig rozenbedrijf. Het aangegeven percentage is de verwachte aantasting op de vaas van de op die dag geoogste rozen. 

Indien u na het zien van dit model graag meer informatie zou willen hebben en de mogelijkheden voor uw bedrijf wilt bespreken, neem dan contact op met Syngenta of LetsGrow.

Contact Syngenta Crop Protection
Contact Let´s grow: [email protected]