De paprika-experts | Syngenta Nederland

You are here

Maak kennis met de paprika-experts!

Zij delen uw passie voor paprika

Marcel Vis: vol enthousiasme en expertise

Marcel werkt al 14 jaar als Sales en Technical Crop Advisor bij Syngenta. Wat is er leuk aan en waarom doe jij het (met plezier)? Ik vind het leuk om met de groei en bloei van planten bezig te zijn. Voornamelijk de groenten als paprika. Daar ben ik als kind in opgegroeid. Verder vind ik het ook leuk om samen met de klanten te onderzoeken hoe we verder kunnen komen in de teelt en de afzet van paprika.

Hoe kijk je naar de toekomst? De toekomst zie ik positief tegemoet, omdat de voedingsproductie alleen maar belangrijker gaat worden en dat wij daar als Syngenta een steentje aan bij kunnen dragen. Verder is het interessant om met de veranderingen en ontwikkelingen mee te blijven gaan, om zo voorop te blijven lopen als tuinbouw Nederland.

Peter Colbers: van ervaren teler tot ervaren adviseur

Peter Colbers
Peter werkt 5 jaar als Sales en Technical Crop Advisor voor paprika en tomaat in Zuid Nederland en enkel paprika in Belgie. Verder geeft hij ook technisch support voor paprika en tomaat in de Duitstalige landen. Wat is er leuk aan en waarom doe jij het (met plezier)? Na ruim 20 jaar met veel plezier als bedrijfsleider bij een paprika kwekerij gewerkt te hebben. Was ik 5 jaar geleden toe aan een nieuwe uitdaging en deze heb ik bij Syngenta gevonden. Waar in het verleden nog eerst naar de plant en productie gekeken werdt, wordt nu meer gekeken naar het eindproduct en komt de plant en klimaat teeltsturing op de tweede plaats. Ik vind het een uitdaging om met de teler een ras tot een succes te maken. En hier staat het hele glas team achter dit is zeer divers en dat is juist de kracht. Iedereen draagt zijn steentje bij van breeding tot sales en marketing tot product management.

Hoe kijk je naar de toekomst? Ik zie de toekomst positief in. Met de huidige technieken kunnen duurzame gezonde tomaten produceren. Ook telers zijn zich hiervan bewust en invensteren hier veel in. Gezond, gemakkelijk en duurzaam voedsel wordt steeds belangrijker en hierin passen perfect snack groenten. Het is mooi te zien dat dit ook belangrijk is voor Syngenta.