Wij zien uit naar actieve deelname aan Global Tomato Congress

Groentezaden

Het creëren van de tomaten van de toekomst

Het telen van verse tomaten brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe kweek je tomaten met een zoetere smaak of een langere houdbaarheid, of tomaten die resistent zijn tegen plagen en ziekten? Onze bevlogen onderzoekswetenschappers buigen zich over dit soort vragen om met baanbrekende innovaties te komen en de tomaten te creëren waar consumenten, detailhandelaren en boeren om vragen.

Als wereldleider in tomaten zet Syngenta Vegetable Seeds zich in voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling om verse tomaten voor elke smaak en elk gebruiksdoeleinde te creëren. Deze investeringen maken deel uit van onze bredere toezegging om boeren te ondersteunen die zich onvermoeibaar inzetten om de wereld nu en in de toekomst van voedsel te voorzien.

Tomaten zijn de meest geteelde groente ter wereld. Wij leveren meer dan 350 verschillende rassen aan telers over de hele wereld, van onze toonaangevende mini-pruimtomaten tot de bekroonde YOOMTM en onze geliefde Climbo-trostomaat.

Maar omdat smaak en eisen voortdurend veranderen, blijven we innoveren. Jaarlijks laten we klanten ruim 80 rassen testen om te zorgen dat we die rassen op de markt brengen die goed in de smaak vallen bij de consument.

Trotse sponsor van het Global Tomato Congress

Onze tomatenzaden staan aan het begin van een voedselervaring. Om deze optimaal te maken, luisteren we naar en gaan we het gesprek aan met de hele toeleveringsketen voor tomaten. Daarom zijn we trots op onze rol als sponsor van het digitale Global Tomato Congress, het belangrijkste evenement in het segment verse tomaten, dat online zal plaatsvinden op 16 maart 2021.

We kijken ernaar uit om een aantal van onze innovaties te presenteren, nieuwe ideeën op te doen en ons licht op te steken over de nieuwste ontwikkelingen. Zomaar een voorbeeld: onlangs hebben we ons baanbrekende tomatenras op de markt gebracht dat resistent is tegen het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (IR: ToBRFV) – een zeer besmettelijk virus dat de oogst kan vernietigen.

Geavanceerde genetica zijn de sleutel

Het is onze missie om een tomaat voor iedereen waar ook ter wereld te creëren die goed presteert op het vlak van smaak, gemak, diversiteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Door gebruik te maken van traditionele methoden en nieuwe technologieën ontwikkelen we geavanceerde genetica voor allerlei soorten tomaten. We voorzien de markt met succes van snacktomaten en tomatenspecialiteiten, maar daar houdt ons assortiment niet op. We leveren ook verbeterde versies van gangbare tomaten zoals grote pruim, trostomaten, vleestomaten en Marmande.

Ons nieuwe R&D center of excellence, Tomato Vision, is opgezet om samen te werken met de gehele tomatenbranche om sneller nieuwe rassen te kunnen ontwikkelen. In een broeikas met een oppervlakte van 14.000 m2 testen we 1000 unieke hybride soorten. Vorig jaar opende het bezoekerscentrum zijn deuren, waar telers, detailhandelaren en consumenten een omvattend beeld krijgen van wat wij doen en met ons in contact kunnen komen. Door middel van virtual reality kunt u alvast een kijkje nemen vanachter uw bureau!

Wilt u ook deelnemen aan het Global Tomato Congress? Schrijf je dan nu hier in!

Voor vragen, neem contact op met Marie Legendre, +31610973986.