Force Evo Mais | Syngenta Nederland

You are here

Force Evo

Pakt ritnaalden aan

FORCE EVO, Insecticide

Recent is Force®Evo toegelaten in Nederland, een nieuw middel tegen ritnaalden in maïs en aardappelen.
Zeker in maïs is de registratie van Force Evo zeer welkom. Zaaizaad met Force® 20CS behandeld voldoet prima in normale situaties. Maar er zijn momenteel geen granulaten beschikbaar voor gevallen met een zware druk aan ritnaalde
n. 

 

Force Evo is een granulaat op basis van de werkzame stof tefluthrin, een bodeminsecticide wat bij het zaaien of poten wordt toegepast. Het granulaat bevat ook stikstof (N), fosfaat (P), mangaan (Mn) en zink (Zn) voor een snelle weggroei van het jonge maïsplantje. Een snelle beginontwikkeling van maïs draagt ook bij aan het voorkomen van schade door ritnaalden.

Force Evo moet met een granulaatstrooier tijdens het zaaien toegepast worden. Een goede verdeling van het granulaat rondom en boven het zaadje, een juiste dosering in combinatie met een vochtige bodem, zorgen voor ideale omstandigheden en voor een optimale werking van Force Evo. Hier kunt u alles vinden over hoe Force Evo werkt, hoe het instellen van uw granulaatstrooier en het aanbrengen van extra verdeelplaatjes in zijn werk gaat en wat het beste advies.

Leaflet - Ritnaalden in mais en aardappelen