Oogst van Nederlands hardfruit verloopt buitengewoon voorspoedig. | Syngenta Nederland

You are here

Oogst van Nederlands hardfruit verloopt buitengewoon voorspoedig.

Zaaizaadbehandeling
05.10.2016

Fruitoogst

Door de prachtige nazomer en het warme begin van de herfst is de oogst van Nederlands fruit zeer voorspoedig van start gegaan. De oogst is nu krap één maand bezig en zowel de peren als de Elstar appels zijn af. Nu zijn de telers volop bezig met Jonagold mutanten, Kanzi, Junami en Maribelle.

Waar de ene groep agrarische ondernemers moet beregenen om te kunnen rooien, moesten fruittelers in augustus en begin september als gevolg van de hoge temperatuur beregenen om het fruit te koelen en daardoor zonnebrand te voorkomen. De hitte zorgde ervoor dat de plukkers vanaf de eerste week van september vol aan de bak moesten om de afrijping bij te houden. Door het inzetten van grote groepen plukkers, veelal afkomstig uit Polen, en door lange dagen te maken is dit naar omstandigheden goed gelukt.

Voordeel van het prachtige weer is wel dat de plukprestaties hoog liggen, de regenpakken niet aan hoeven en er in de boomgaard niets kapot gereden wordt. Onder de fruittelers is de stemming redelijk positief, omdat de prijzen van het fruit wat hoger liggen dan vorig jaar.

 

Fruitoogst