Aspergeteelt - einde van het seizoen in zicht | Syngenta Nederland

You are here

Aspergeteelt - einde van het seizoen in zicht

16.06.2015

Het einde van het aspergeseizoen is 24 juni. Voor sommigen het einde en voor anderen het begin. Tijd voor de telers om op adem te komen en tijd voor de asperges om nieuwe energie op te doen. Om ervoor te zorgen dat dit optimaal kan gebeuren, bescherm uw asperges tegen ziekten en plagen. Met name Botrytis en Stemphylium zijn belangrijke belagers. Voor Botrytis bestrijding is het belangrijk om rondom de bloei te starten, zodat afgestorven bloemetjes geen voedingsbodem voor de schimmel worden. Stemphylium komt met name voor tijdens zomerse buien.

Een goede bestrijding van beide ziektes is noodzakelijk om het gewas langdurig gezond te houden.

Effectief ziekte bestrijden
Switch® bestrijdt zowel Botrytis als Stemphylium op effectieve wijze. Switch bevat twee unieke actieve stoffen: cyprodinil en fludioxonil. Deze pakken een breed spectrum aan ziektes aan. Daar waar cyprodinil zorgt voor een curatieve werking, zorgt fludioxonil voor een lange bescherming van het loof. Cyprodinil is systemisch en wordt door de plant opgenomen terwijl fludioxonil in de waslaag van de plant wordt vastgelegd. Hierdoor is de bescherming regenvast en kan er vertrouwd worden op een lange werking, ook bij veel neerslag.

Voor een goed resultaat is het zinvol om vier weken na einde oogst te starten met de ziektebestrijding en deze uit te voeren met een interval van drie weken. Switch is bij onze Oosterburen al verschillende jaren toegelaten en er zijn goede ervaringen mee opgedaan. In het advies van de "Landwirtschaftskammer" wordt Switch dan ook standaard genoemd. 

                     Botrytis aantasting in asperge

Door de toepassing van een schema met Switch (dosering 1kg/ha), indien solo toegepast en uitvloeier, blijft het gewas langer vitaal en kunt u een betere productie verwachten.

Ons advies:

Klik hieronder om alle toepassingen van Switch te bekijken.