Elatus Era blijft de beste keuze voor roestbestrijding

Gewasbescherming
1132x637_bnl_spna_ebelsheerd.jpg

De graanoogst is weer achter de rug. In sommige regio's was het een flinke uitdaging om alles op tijd binnen te halen. Helaas was de kwaliteit van het graan niet overal even goed door schot en te lang op het veld staan. Gelukkig is het groeiseizoen zonder noemenswaardige ziekteproblemen verlopen. Als er ziektes aanwezig waren in het gewas, dan was het voornamelijk gele roest. Gelukkig kon deze ziekte goed onder controle gehouden worden met behulp van graanfungicide Elatus® Era.
Onze proeven zijn dit jaar voorspoedig verlopen;  Elatus Era levert nog steeds de beste prestaties op het gebied van roestbestrijding. Je kunt komend seizoen weer vertrouwen op de kracht van Elatus Era.

Helaas was er in sommige gebieden sprake van opbrengstderving als gevolg van vergelingsvirus, dat werd overgebracht door luizen in het najaar en het vroege voorjaar. Het is belangrijk om bij een zachte winter aandacht te besteden aan het monitoren en eventueel bestrijden van luizen, om aantasting door vergelingsvirus te voorkomen. Voor de luisbestrijding kunt u gebruikmaken van Afinto® of Karate® Zeon.