Uitbreiding toelating Inssimo

Gewasbescherming
1132x637 orchidee

Onlangs heeft het Ctgb een etiket uitbreiding verleend aan het product Inssimo voor professioneel gebruik met diverse kleine toepassingen in aardbei (vermeerderingsteelt), enkele bloembolgewassen, potplanten, snijbloemen, vaste planten, sierheesters, kerstbomen en coniferen, bos-en haagplantsoen. 

Huidige toelating van het product Inssimo:

Huidige toelating Inssimo

Uitbreiding van de toelating van het product Inssimo per eind oktober 2023 met de volgende gewassen:

Nieuwe Inssimo etiket

Voor het volledige overzicht met kleine toepassingen en doseringen, verwijzen wij u graag naar het meest actuele Wettelijk gebruiksvoorschrift van Inssimo,  te vinden op www.ctgb.nl.

Inssimo induceert het natuurlijke afweermechanisme van de plant. Zodra een plant door een schimmel wordt aangevallen, produceert hij de signaalstof salicylzuur, waardoor het natuurlijke afweermechanisme van de plant geactiveerd wordt, ook wel het aanzetten van het Systemic Acquired Resistance (SAR) mechanisme genoemd. Inssimo zorgt dat dit natuurlijke afweermechanisme wordt aangezet.

SAR Mechanisme Inssimo

Inssimo heeft een uniek werkingsmechanisme en is zeer sterk tegen diverse schimmelziekten zoals roest en echte meeldauw, maar ook tegen fusarium en valse meeldauw kan Inssimo een grote rol van betekenis spelen.
Het aanzetten van de natuurlijke afweer kost de plant energie en het duurt een paar dagen voordat de plant zijn verdedigingsmechanisme volledig geactiveerd heeft. Inssimo wordt geadviseerd in een dosering van 5 gram per 100 liter met een maximum van 50 gram per hectare. Inssimo dient preventief toegepast worden op het moment dat de omstandigheden voor schimmels gunstig zijn. Om een optimale werking te krijgen, dient Inssimo na 7-10 dagen herhaald te worden, zodat de natuurlijk afweer van de plant geactiveerd blijft. 
Bij een hoge ziektedruk is het advies om naast Inssimo ook een gewasbeschermingsmiddel tegen de betreffende ziekte mee te nemen om zo snel mogelijk de ziekte onder controle te krijgen.

Expert Center NL Banner