YOOM™ tomaat wint Fruit Logistica Innovatie Award 2020! | Syngenta Nederland

You are here

YOOM™ tomaat wint Fruit Logistica Innovatie Award 2020!

10.02.2020
Award Winners - Yoom FLIA

>> Find here the media release in English!

Onze nieuwe paarse tomaat YOOMTM heeft de presigieuze Innovatie Award gewonnen tijdens de Fruit Logistica vorige week in Berlijn, Duitsland.

YoomTM  onderscheidt zich als een innovatie met zijn zeer aantrekkelijke paarse kleur en zijn krachtige zoet-zure balans voor een umami-smaak. Deze nieuwe tomatenvariëteit biedt de consument nog een optie voor gezond eten.
"Deze tomaten zijn precies wat consumenten zoeken in de supermarkt: ze zijn lekker, gezond en handig", zegt Erik Fyrwald, Chief Executive Officer van Syngenta. “Dit is een fantastische prestatie: het is een overwinning voor consumenten, Syngenta en het milieu. Felicitaties aan het hele Syngenta Vegetable Team. ”
De Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) wordt jaarlijks uitgereikt op Fruit Logistica in Berlijn, Duitsland. Het eert uitstekende innovaties in de gehele supply chain van groenten en fruit, van productie tot verkooppunt. Het erkent de tien beste innovaties in de internationale AGF-industrie.

"Het winnen van deze prijs is een erkenning van Syngenta's toewijding aan innovatie om te voldoen aan de behoeften van telers om gezonde en heerlijke groenten te verbouwen die consumenten willen kopen", zegt Jeremie Chabanis, Lead van Syngenta Value Chain EAME.

YOOM™ staat ook bekend om zijn baanbrekende verpakkingen, afkomstig van karton dat is geproduceerd uit duurzaam beheerde bossen en dat de eisen van consumenten voor meer duurzaamheid in de supermarkt omarmt. YOOM™ -tomaten zijn momenteel verkrijgbaar in Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Spanje; distributie zal binnenkort beginnen in markten zoals Oostenrijk, Canada, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De productie blijft groeien en bereikt nieuwe markten over de hele wereld.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kris Goen, Product Development Specialist
Tel: +32 4 9885 8063 - [email protected]