Groene fiets voor groene paprika teler

Groentezaden
Groene paprika Boture

Afgelopen jaar hebben onze paprika-experts Marcel Vis en Peter Colbers door heel Nederland gefietst om telers van het beste advies te voorzien. Vol doorzettingsvermogen ondersteunen zij hun klanten én onze rassen. Want door de teelt op te volgen leren zij steeds meer over onze sterke genetica. Dit keer is groene paprika Boture aan de beurt.

Boture: productief en sterk

“Voor een groene teler is een regelmatige productie belangrijk en een hoge productie, want het is een bulk segment. Van Boture word ik vrolijk. Wat mij opvalt is dat het gewas generatief is en een goede regelmaat in vruchten laat zien, die stuk voor stuk een hele goeie kwaliteit hebben. We zien overal dat het vruchtgewicht ook behouden blijft en een bijkomend voordeel is dat Boture een meeldauwtolerentie heeft. En dat is mooi meegenomen.” Zo vertelt Marcel Vis in de ‘Tour de Etappe Groen’ vorig jaar.


Bekijk hier de hele fietsetappe terug >

Als afsluiting van het fietsseizoen is inmiddels de groene fiets aangereikt aan Hoogweg Paprikakwekerijen. Veel fietsplezier. Meer weten over Boture of wilt u de speciale teelthandleiding ontvangen? Neem contact op met Marcel Vis of Peter Colbers, specialisten paprika.

Marcel Vis en Arnaud van Ginkel

Marcel Vis en Arnaud van Ginkel