Met cocktailtomaat Primona is Syngenta klaar voor de zomer

Groentezaden
Primona cocktail

Syngenta heeft met Primona een topper in huis. Na ruim twee jaar proeven, laat de praktijk zien dat het ras in goede omstandigheden 5 tot 10% meer productie kan brengen. De vruchten en trossen zien er mooi uit qua kleur, glans, vorm en zijn altijd onder de 43 gram. Dat maakt Primona een topper in de cocktailtomaten.

Primona: de cocktailtomaat met meer smaak

Uit onafhankelijk onderzoek is getoetst dat de brix hoog genoeg is gedurende het hele seizoen. Ook uit de markt komen positieve reacties op de smaak van de tomaat. Product specialist Marie Legendre “Primona is gewoon een heel lekkere tomaat en door de stevigheid van de vrucht is het een uitblinker in ons veredelingsprogramma. Ook het productiepotentieel maakt dit ras erg interessant”.

Primona in het kort:

1.Generatief sterk, maakt vruchten snel grof

2.Zeer goede aanhechting

3.Goede smaak en brix

4.Stevige vruchten met goede houdbaarheid

5.Geschikt voor belichte en onbelichte teelt

Start de zomer met een Dream cocktail gemaakt van Primona

Bekijk de video waarin Rob Gevers en Peter Colbers samen Primona opzoeken in TomatoVision waar deze heerlijke cocktailtomaten te vinden zijn.

Advies voor telers en retail 

Ons tomaten ‘dream team’ staat klaar om telers te adviseren met de teelt. Vanuit de kas, via online meetings en uiteraard met een complete teelthandleiding zorgen we ook Primona in uw kas een succes wordt.

Wilt u liever eerst Primona in de kas ontmoeten? U bent welkom in TomatoVision voor een (virtueel of live) bezoek en een persoonlijke toelichting met Rob, Peter of Pieter. Maak direct online een afspraak.