Broeikaseffect in peen door zachte winter? | Syngenta Nederland

You are here

Broeikaseffect in peen door zachte winter?

20.04.2015

Na afgelopen herfst…..eh pardon winter kunnen we net als vorig seizoen weer problemen verwachten met aardappelopslag. Het heeft immers nauwelijks gevroren waardoor de achtergebleven aardappeltjes zich volop zullen ontwikkelen in uw peenperceel.

Dit kan grote problemen veroorzaken. De ervaring in 2014 heeft ons geleerd dat met een combinatie van Boxer® en Datura (linuron) de aardappelopslag succesvol te bestrijden is in peen. Een en ander zal natuurlijk wel afhankelijk zijn van het aardappelras, de groeiomstandigheden en de grootte van de aardappelplant.

Op een kleine plant zal het effect minder goed zijn. Na opkomst van de peen vanaf het 2-3 bladstadium kan het onkruid bestreden worden met een combinatie van 2,5 l/ha Boxer en Datura 0,45 l/ha. Behalve aardappelopslag bestrijdt de Boxer een reeks van onkruiden, met name melde is zeer gevoelig voor Boxer en ook een wortelonkruid als veenwortel houdt niet van Boxer. Vraag uw leverancier/adviseur voor een advies op maat voor uw eigen situatie of neem contact op met Ruud Roeven, crop advisor vollegrondsgroenten Syngenta.

aardappelopslag in peen

14 juli: 1 maand na Datura / Boxer toepassing

 juli: onbehandeld aarappelras Fontane
 * Datura is een geregistreerd middel van UPL Europe Ltd.