Hicure®, voor rozen die tegen een stootje kunnen | Syngenta Nederland

You are here

Hicure®, voor rozen die tegen een stootje kunnen

28.10.2018

Als producent van rozen maakt u de wereld een beetje mooier. Het telen hiervan wordt echter een steeds grotere uitdaging: een kwalitatief goed product telen en tegelijkertijd aan alle eisen van afnemers en wetgeving voldoen.

Daarom is er nu Hicure®, de eerste biostimulant op basis van aminozuren met bewezen positief effect op de plantweerbaarheid. Vertrouw erop dat Hicure zorgt dat uw rozen tegen een stootje kunnen deze winter!

Hoe werkt Hicure®

Bij elke biochemische reactie die in een levende plantencel plaatsvindt zijn aminozuren betrokken. Aminozuren zijn de bouwstenen van alle proteïnen en enzymen en daarmee cruciaal voor het optimaal functioneren van de plant. Onder suboptimale omstandigheden of anders gezegd als de plant onder stress staat, verloopt de aminozuursynthese niet optimaal. Dit gaat ten koste van groei en kwaliteit. Door Hicure voor- of tijdens deze omstandigheden toe te passen zal het gewas zich sneller herstellen en blijft de productie en kwaliteit op een hoog niveau. Voor meer informatie www.syngenta.nl/hicure

Hicure in roos

Uitgebreid en onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat Hicure in diverse gewassen, waaronder ook rozen, een positief effect heeft op de weerbaarheid van de plant. Met een wekelijkse toepassing van Hicure wordt er tot wel 60 % minder aantasting gevonden in de met Hicure behandelde planten. Zoals in de grafiek te zien is kan Hicure uitstekend gecombineerd worden met chemie. Door de combinatie wordt enerzijds het gewas weerbaarder gemaakt door Hicure en gelijktijdig wordt door chemie de meeldauw bestreden. Hierdoor wordt het rendement van de toepassing verbeterd en kan een herhalingsbespuiting vaak worden uitgesteld. Ervaringen, opgedaan door telers, bevestigen de positieve effecten van Hicure.

Het advies

Start nu we van het licht afgaan met de wekelijkse behandeling van Hicure. Pas Hicure toe in een dosering van tenminste 2,5 liter per hectare in combinatie met chemie. Met een watervolume van 2500 ltr per hectare komt dit overeen met een dosering van 100 ml per 100 ltr water. Bij een solo toepassing van Hicure altijd een uitvloeier toevoegen zoals bijvoorbeeld Agral Gold. 

De voordelen van Hicure

• Bewezen positief effect op plantweerbaarheid
• 100% biologisch
• Veilig voor biologie
• Veilig voor het gewas
• Hoogst geconcentreerde biostimulant op basis van aminozuren

Voor aanvullende informatie neemt u contact op met onze cropadvisors >