You are here

Hoge tarwe-opbrengsten in 2015

Nieuws
23.12.2015

Seguris heeft zich ook in 2015 weer bewezen 


De opbrengst van de tarweoogst 2015 zit in de schuur of is al afgeleverd en verwerkt. De oogst 2015 verliep vlot en onder mooie droge omstandigheden kon het graan geoogst worden.

Ook de kwaliteit van de tarwe bleek goed; valgetallen richting 280, hectolitergewichten van dik 70 tot rond 80 en de tarwe die als baktarwe is bestemd kon veelal ook aan de eisen voldoen. Micotoxine (DON) was dit jaar geen punt. De opbrengsten waren in het algemeen hoog, op veel percelen rond 10 ton gemiddeld. En hoewel de ziektedruk in 2015 niet extreem hoog was, heeft een goede ziektebestrijding zeker bijgedragen aan deze hoge opbrengsten.

De T1 bespuiting in wintertarwe is afgelopen jaar bij een groot aantal telers uitgevoerd met Seguris® en deze telers zijn zonder uitzondering zeer tevreden over hun productkeuze. Ook in proeven heeft Seguris weer goed gepresteerd. Veel proeven zijn uitgevoerd in het ras Asano, een ras gevoelig voor gele roest, maar ook voor Septoria.

In een proef in Zeewolde bleek Seguris op T1 (alle behandelingen afgespoten met het zelfde T2-middel) het gewas prima schoon te houden van Septoria en gele roest. Dit resulteerde uiteindelijk in een opbrengst van 10 ton per ha, 4400 kg meer dan onbehandeld en 300 tot 500 kg meer opbrengst dan bij de referentieproducten.