Japanse roest? Activeer het natuurlijke afweermechanisme van uw chrysanten met Inssimo


De juiste klimaatomstandigheden kunnen een snelle uitbraak van Japanse roest in chrysant tot gevolg hebben wat ten koste gaat van opbrengst en kwaliteit. Ook de afgelopen periode was er één waar Japanse roest regelmatig voor problemen heeft gezorgd. Met de toelating van Inssimo is een nieuw en uniek product beschikbaar gekomen voor de bestrijding van Japanse roest in de teelt van chrysanten. Inssimo heeft een preventieve werking op Japanse roest en activeert het afweermechanisme van de plant!

Wat is Inssimo®
Inssimo is het eerste geregistreerde product voor chrysanten met een werkingsmechanisme dat de natuurlijke afweer van de plant activeert. Inssimo is toegelaten in de bedekte en onbedekte teelt van chrysanten. De beschikbare verpakking is een zakje met daarin 5 gram Inssimo wat overeenkomt met de dosering per 100 ltr. Afwegen is dus niet meer nodig!

Hoe werkt Inssimo
Een aantasting van Japanse roest wordt door de plant herkend. In reactie op deze aantasting maakt de plant bepaalde afweerstoffen aan zoals bijvoorbeeld glucanase en peroxidase. Deze afweerstoffen zijn in staat de celwanden van Japanse roest af te breken. De reactie van de plant op een preventieve toepassing met Inssimo zorgt voor een enorme opbouw van deze afweerstoffen. Hierdoor krijgt Japanse roest geen kans om de plant te infecteren!

Het advies
Pas Inssimo uitsluitend preventief toe in een dosering van 5 gram per 100 ltr water waarbij maximaal 1000 ltr spuitvloeistof per hectare wordt gebruikt. Start de eerste bespuiting vanaf 7 dagen na het planten en herhaal deze toepassing na 7 dagen zolang als de ziektedruk aanwezig is. Wees voorzichtig met mengen, voer altijd eerst een proefbespuiting uit.

Voordelen Inssimo

  • Activeert de natuurlijke afweer van chrysant
  • Betrouwbare en bewezen effectiviteit
  • Uniek werkingsmechanisme
  • Veilig voor gewas en biologie

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen onze crop advisor Wesley Akkermans.