Stand van zaken over de toelating van Vertimec® Gold | Syngenta Nederland

You are here

Stand van zaken over de toelating van Vertimec® Gold

21.04.2015

Zoals eerder gemeld is het Ctgb voornemens de toelating van Vertimec Gold in de fruitteelt en andere buitenteelten niet te verlengen of te beperken.

De verwachting is dat het Ctgb in de College-vergadering van 22 april een besluit zal nemen over deze toelating. Op dit moment zijn er percelen waar jonge larven in de bloemklusters te vinden zijn. Deze jonge larven van de eerste generatie zuigen aan de jonge groene delen en met name aan de bloemsteeltjes. Hierdoor verzwakken de bloemen niet alleen maar er kunnen ook kromme peren door ontstaan hetgeen uiteindelijk kwaliteitsverlies oplevert.

Onder de huidige omstandigheden is het nu dus nog zeer goed mogelijk om tot de vergadering van 22 april, kort voor de bloei een bespuiting met Vertimec Gold uit te voeren om deze jonge larven aan te pakken en de schade te voorkomen. Het effect van de toepassing van Vertimec Gold op dit tijdstip is voornamelijk gebaseerd op contactwerking maar omdat jonge larven zeer gevoelig zijn is het resultaat goed.

Door de larven van de eerste generatie zoveel mogelijk te bestrijden verkleint u de kans op een sterke opbouw van de tweede generatie perebladvlooien aanzienlijk. Bij het eventueel wegvallen van de toepassing van Vertimec na het besluit van 22 april is dit een goede basis voor de bestrijding van perebladvlooien later in het seizoen.
Pas Vertimec Gold toe in een dosering van 0,75 liter/ ha en voeg 125 ml. Agral® Gold toe per 1000 liter water.

Voor vragen en advies kunt u altijd contact opnemen met onze Crop Advisor Jan Hoogland.
[email protected]
Tel. 06 536 765 28