Syngenta steunt tentoonstelling The Science of Seeds | Syngenta Nederland

You are here

Syngenta steunt tentoonstelling The Science of Seeds

07.04.2015

Syngenta sponsort samen met het Ministerie van Economische Zaken en enkele andere zaadveredelaars de expositie The Science of Seeds in Museum Boerhaave in Leiden. Het ontwikkelen van nieuwe voedselgewassen is volgens Syngenta essentieel om bij te dragen aan voedselzekerheid voor een groeiende wereldpopulatie. In The Science of Seeds onderzoekt fotograaf Jos Jansen de hightech wereld waar nieuwe voedselgewassen worden gekweekt die bestand zijn tegen allerlei ziekteplagen en onze landbouw moeten helpen verduurzamen in het licht van de klimaatverandering.

Jos Jansen is gefascineerd door de ontwikkeling van nieuwe voedselgewassen door middel van zaadveredeling. Deze prachtige tentoonstelling toont de dualiteit van het proces: de romantiek van het aardse versus de rationaliteit van de moderne bio-wetenschappen. De foto’s van deze expositie zijn afkomstig uit het boek SEEDS van Jos Jansen gefotografeerd in Seed Valley, het gebied tussen Alkmaar en Enkhuizen. In dit gebied zijn bedrijven zoals Syngenta gevestigd die tot de top 10 in de wereld behoren wat betreft gewasveredeling en zaadtechnologie.
 

The Science of Seeds

In de expositie The Science of Seeds wordt de ontwikkeling van nieuwe voedselgewassen door middel van zaadveredeling in beeld gebracht. Head Breeding Vegetables Peter van der Toorn van Syngenta: “Deze tentoonstelling is een geweldige manier om het publiek te laten zien wat plantenveredeling is. Je ziet in de foto’s de schoonheid van de zoektocht: het creatieve, de patronen en de kleuren. De technologie versnelt en vernieuwt plantenveredeling. Het maakt nieuwe en betere producten mogelijk die voorheen niet gemaakt konden worden. Dat is wat deze tentoonstelling zo boeiend maakt."
 

Wanneer te bekijken?

De fototentoonstelling is te zien in Museum Boerhaave in Leiden van vrijdag 8 mei tot en met maandag 6 september. Meer informatie lees je hier.