Verkoop groentezadendivisie – bericht aan stakeholders | Syngenta Nederland

You are here

Verkoop groentezadendivisie – bericht aan stakeholders

28.09.2015

Syngenta heeft aangekondigd zijn wereldwijde groentezadendivisie te willen verkopen. Syngenta’s groentezadendivisie is wereldwijd actief en kent een constante groei in omzet en winstgevendheid.

De business kenmerkt zich door een breed portfolio en in een aantal belangrijke gewassegmenten hebben we een leidende positie opgebouwd. Dit succes is te danken aan ons team van zeer professionele, ervaren en gedreven medewerkers.

Met de invoering van de nieuwe geïntegreerde strategie van Syngenta is echter gebleken dat er duidelijk minder synergie is tussen onze groentezaden- en gewasbeschermingsactiviteiten dan verwacht. Voor een aanhoudende groei in groentezaden is het daarnaast belangrijk om met een sterk team van specialisten in groentezaden nog meer te focussen op de veelal erg gespecialiseerde telers en plantenkwekers. Binnen onze nieuwe strategie is het moeilijk gebleken om de business ook deze bijkomende aandacht te kunnen geven. Om die reden is besloten om de groentezadendivisie nu te verkopen. Van een potentiële koper van dit bedrijfsonderdeel verwachten we dat deze al actief en succesvol is in de groentezadenmarkt zelf, of dat het een financiële partij is die op zoek is naar het uitbouwen van een toegewijd en gefocust groentezaadbedrijf.

Wat zal er nu gebeuren?
Onze eerste en belangrijkste prioriteit is om u te verzekeren dat we de bedrijfsvoering ongewijzigd zullen voortzetten tijdens het zoeken naar een nieuwe eigenaar.
We zullen ervoor zorgen dat onze producten beschikbaar zullen blijven om aan de marktvraag te voldoen en dat u zoals voorheen kunt blijven samenwerken met de huidige Syngenta medewerkers en specialisten in groentezaden.

Ondertussen zullen de interne voorbereidingen voor de verkoop van de groentezadendivisie snel beginnen en wordt dit bedrijfsonderdeel, in afwachting van de verkoop, van de andere delen van Syngenta afgescheiden als een zelfstandige business unit.

Zodra er een overeenstemming is met een koper worden de benodige goedkeuringen aangevraagd en zal het proces van overdracht van eigendommen en bedrijfsactiviteiten naar de nieuwe eigenaar beginnen. Momenteel hebben we nog geen duidelijk tijdschema met betrekking tot voltooiing van het gehele proces.

Informatie over de stand van zaken
We zullen u op de hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen en zullen er alles aan doen om u gedurende dit gehele proces dezelfde aandacht en service te geven, die u van ons gewend bent.