Bestrijding van perebladvlooien na de pluk met Vertimec Gold | Syngenta Nederland

You are here

Bestrijding van perebladvlooien na de pluk met Vertimec Gold

06.10.2016

Perebladvlooien

Dit jaar heeft Vertimec® Gold in de peren een vrijstelling gekregen voor de bestrijding van perebladvlooien. Door de wisselvallige voorzomer is de druk laag geweest waardoor de populatie vlooien met het beschikbare pakket aan mogelijkheden goed onder controle was te houden.

Door de warme nazomer steekt deze plaag echter op een groot aantal percelen toch de kop op. Veel van de middelen die in de eerste helft van het groeiseizoen wel werken, hebben nu nauwelijks of geen effect meer.
Late aantastingen van vlooien zorgen er voor dat de druk in het perceel voor het volgende jaar aanwezig blijft. Daarnaast kunnen aanwezige larven de knoppen tot diep in de herfst ernstig verzwakken waardoor er knopsterfte kan ontstaan.

Vertimec Gold heeft in de praktijk bewezen na de pluk goed te werken. Let er hierbij wel op dat het effect in deze periode van het groeiseizoen volledig rust op contactwerking dus goed raken is hierbij essentieel. Het gebruik van veel water (1000- 1200 liter per hectare) of heen en weer rijden zijn mogelijkheden om het raken te verbeteren.

De vrijstelling van Vertimec Gold vervalt per 23 oktober 2016 dus tot die tijd is er de mogelijkheid om op een goed moment een bespuiting uit te voeren.

Let op de beperkende voorwaarden die bij de vrijstelling voor 2016 gelden.

Vertimec Gold