Syngenta en Unium Bioscience brengen een nieuw biologisch zaaizaadbehandelingsproduct naar Noordwest-Europa

Zaaizaadbehandeling
Gerstveld

Syngenta krijgt exclusieve rechten op NUELLO® iN om de efficiëntie van voedingsstoffengebruik te verbeteren, de opbrengst van gewassen te verhogen en de gezondheid van planten te bevorderen.

Syngenta Biologicals en Unium Bioscience gaan een samenwerking aan om innovatieve biologische zaaizaadbehandeling op basis van NUELLO® iN voor telers in Noordwest-Europa beschikbaar te brengen.

NUELLO® iN verbetert op natuurlijke wijze het vermogen van planten om stikstof uit de atmosfeer te halen en te gebruiken, waardoor het potentieel ontstaat om het gebruik van stikstof met meer dan 10 procent te verminderen. Dit vermindert de impact op het milieu, verhoogt de opbrengst van gewassen, bevordert de gezondheid van planten en bodem en biedt boeren meer flexibiliteit om hun stikstofgiften te beheersen.

NUELLO® iN werkt door bacterie stammen van Intrinsyx Bio te combineren met Unium’s prebiotica en functioneert binnen de plant door vrij beschikbare stikstof uit de omgeving om te zetten in een vorm die het gewas kan gebruiken.

Syngenta krijgt via deze samenwerking exclusieve toegang tot het product NUELLO® iN en wordt daarmee de exclusieve distributeur in Noordwest-Europa voor deze biologische zaaizaadbehandeling.

Commerciële distributie van NUELLO® iN in de Benelux staat gepland vanaf 2024., er worden momenteel al volop proeven gedaan met deze toepassing.

Logo Nuello 426x100

Deze samenwerking is een spannende eerste stap richting zaaizaadtoepassingen van biofertilizers en versterkt de positie van Syngenta in Noordwest-Europa, waar dit jaar ook al een stikstof efficiënte verhoger als bladtoepassing, onder het merk VIXERAN® op de markt is gebracht.

 

 

Over Syngenta Crop Protection

 

Syngenta Crop Protection loopt voorop in landbouwkundige vernieuwing. Wij ontwikkelen vernieuwende technologieën en oplossingen die boeren helpen om hun gewas op een productieve en duurzame manier te groeien. Wij hebben een uitgebreid portfolio van oplossingen voor het beschermen van gewassen en het bevorderen van de gezondheid van planten en bodems. Daarnaast bieden we digitale oplossingen die boeren helpen bij het nemen van beslissingen. Syngenta heeft meer dan 17.900 medewerkers en is actief in meer dan 90 landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Basel, Zwitserland en maakt deel uit van de Syngenta Group.

Volg ons op Twitter op www.twitter.com/Syngenta, en op LinkedIn: www.linkedin.com/company/syngenta
 

Vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met Ruud Roeven of Pieter Bogaerts

ruud.roeven@syngenta.com      +31 6 20 01 77 47

pieter.bogaerts@syngenta.com +32 4 97 94 00 11