Phytophthora: laat u dit jaar niet verrassen! | Syngenta Nederland

You are here

Phytophthora: laat u dit jaar niet verrassen!

Akkerbouwzaden
17.04.2019
Revus vroeg inzetten tegen phytophthora in aardappelen

 

Voorkom extra werk en kosten!

Een jong aardappelgewas is kwetsbaar. Door de snelle groei van het blad en de stengels is het gewas gevoelig en kan Phytophthora zich zeer snel uitbreiden. Een product dat meegroeit met het nieuwe loof kan dit voorkomen.

De eerste voorjaarswerkzaamheden zijn al uitgevoerd voor het nieuwe seizoen en daarmee kondigt de drukke voorjaarstijd zich weer aan. Dit is het moment om voorbereidingen te treffen voor de beste bestrijdingsstrategie tegen Phytophthora. Vorig jaar was veelal droog en warm, waardoor Phytophthora geen probleem was. Dat kan dit jaar heel anders worden, ingegeven door het weer en door het ontstaan van nieuwe agressievere stammen. Laat u zich dit seizoen niet verrassen en pas vroegtijdig de juiste strategie toe om Phytophthora te voortkomen.

Afgelopen jaren zijn door WUR te Lelystad proeven gedaan om te bepalen wat de beste strategie is om Phytophthora te voorkomen. Er kwam in alle proeven naar voren dat een goede start van het seizoen essentieel is voor een optimale bestrijding en dat in deze periode geen fouten gemaakt mogen worden. Een goede start in de eerste helft van het seizoen vertaalt zich later in het seizoen terug in minder ziekte.

Revus geeft altijd een goede bescherming en recent onderzoek door de WUR toont aan dat Revus ook prima werkzaam is tegen de nieuwe stammen Geel 36 en Donkergroen 37. De goede resultaten van Revus hebben te maken met de sterke preventieve werking, de goede snelle regenvastheid en het meegroeiende effect, waardoor ook het nieuw gevormd blad beschermd wordt. Hierdoor is Revus bij uitstek het product om mee te starten. Het advies is voor dit jaar is dan ook om uit te gaan van een bewezen en vertrouwde aanpak: start de eerste 4-6 Phytophthorabespuitingen met Revus 0,6 l/ha. Bij pootgoed, in combinatie met minerale olie mag worden uitgegaan van 0,5 l/ha.