Bescherm uw aardappelen vanaf de start | Syngenta Nederland

You are here

Bescherm uw aardappelen vanaf de start

Akkerbouwzaden
06.06.2018
Phytophthora bestrijden met Revus

Een jong en snelgroeiend gewas verdient aandacht. Zeker als je weet dat Phytophthora genadeloos toeslaat zonder de juiste bescherming. Op de aardappelpercelen is het gewas in volle ontwikkeling en is een goede start cruciaal om later grote problemen te voorkomen.

Met Revus, op basis van mandipropamid, heeft u de juiste oplossing voorhanden als het gaat om Phytophthora. De kracht van Revus zit vooral in de sterke preventieve werking, in de snelle regenvastheid voor een lange duurwerking en in de bescherming van de nieuwe groei. Revus groeit mee met het gewas waardoor ook nieuw gevormd blad wordt beschermd.

Omdat de markt steeds meer doeltreffende combi-oplossingen vraagt, heeft Syngenta zijn aanbod verruimd met Carial Star (Revus + difenoconazool) tegen Alternaria en met  Amphore Flex. Dit is een kant-en-klare mix van Revus met cymoxanil voor extra curativiteit. Maar uiteraard kunt u bij uit schema lopen Phytophtora ook aanpakken door zelf Revus met een middel op basis van cymoxanil te combineren. Door de combinatie met cymoxanil profiteert u van zowel een preventieve als een curatieve werking, wat tot betere resultaten leidt dan omschakelen naar andere curatieve middelen.

U merkt het: Revus is hét middel waarmee u uw jong aardappelgewas een boost geeft. Met Revus kiest u bovendien voor zekerheid want dit middel heeft zich jaar na jaar in de praktijk bewezen. Revus is op veel bedrijven dan ook een vaste waarde binnen de eerste 6 Phytophthora-behandelingen.

Als u start met Revus, gebruik dan in totaal niet meer dan 6 toepassingen van Revus en Amphore Flex of Carial Star (maximaal 6 keer een mandipropamid bevattend middel).