You are here

Juiste mix onkruidbestrijding in aardappelen kan eenvoudiger

Aardappel
07.03.2017
Trichodorus aaltje bestrijden

Het voorjaar staat na het zaaien en poten van de gewassen in het teken van de onkruidbestrijding. Het juiste tijdstip uitkiezen voor de beste bestrijding én het bepalen van de juiste mix tegen de aanwezige onkruiden is een hele kunst. Vaak moet u verschillende middelen combineren.
Dit vraagt om verbetering en gebruiksgemak.

In de teelt van aardappelen is de combinatie Boxer® + metribuzin een zeer veel gebruikte oplossing om onkruid te bestrijden. In de meeste gevallen is het effect van deze betrouwbare combinatie ruim voldoende om alle onkruid te bestrijden in aardappelen. 

Het nieuwe herbicide Arcade®, dat is toegelaten in consumptie-aardappelen, is een combinatie van de werkzame stoffen prosulfocarb (Boxer) en metribuzin in één. De verhouding van beide componenten is afgestemd op de gebruikelijke doseringen in de praktijk. Arcade is een vloeibaar product waardoor het makkelijk doseert en waarbij u naast gebruiksgemak bijvoorbeeld ook minder lege verpakkingen overhoudt. 

Arcade® is afgelopen seizoen gebruikt in de praktijk met zeer goede resultaten. De gebruikers zijn zeer te spreken over de werking én het gebruiksgemak. Let op: Arcade bevat metribuzin, dus gewassen die hiervoor gevoelig zijn, kunnen een reactie geven.

Voor het beste resultaat wacht u enkele dagen na het frezen tot de grond goed bezakt is. 

Wilt u meer weten over Arcade en het werkingsschema klik dan hier of download de folder.

Vermijdt dat gewasbeschermingsmiddelen door drift op aangrenzende percelen  of in het oppervlaktewater terecht komen. Syngenta raadt daarom bj het gebruik van Arcade de volgende maatregelen aan:  

  • Gebruik 200-400 liter water per hectare
  • Pas Arcade toe bij een temperatuur lager dan 15°C (niet van invloed op de werking) en bij voorkeur NIET tussen 10.00en 18.00 uur
  • Gebruik altijd minimaal 90% driftreducerende doppen (met een grove druppel)
  • Pas uw rijsnelheid en druk aan op basis van uw doppenkeuze