U kiest toch ook voor een bewezen resultaat bij uw rijenbehandeling tegen Rhizoctonia? | Syngenta Nederland

You are here

U kiest toch ook voor een bewezen resultaat bij uw rijenbehandeling tegen Rhizoctonia?

Akkerbouwzaden
06.02.2018
Een rijenbehandeling met Amistar® tegen Rhizoctonia voor een betrouwbaar resultaat!

Amistar is al jaren een betrouwbaar middel om een grondbehandeling uit te voeren tegen Rhizoctonia solani, zilverschurft en zwarte spikkel. Al die jaren presteert Amistar constant, indien het op de juiste manier is toegepast.

De beste resultaten worden verkregen met 3 spuitdoppen per aardappelrug: één gericht op de plantvoor en 2 gericht op de rugvormende grond. Op deze manier is de grond rondom de aardappel optimaal behandeld en zijn de nieuwe knollen uitstekend beschermd tegen een aantasting van Rhizoctonia uit de grond. Daarnaast heeft Amistar ook een goede nevenwerking tegen zwarte spikkel en zilverschurft.

Proefresultaten 2008-2012: gemiddelde van 14 proeven

Amistar, betrouwbaar middel om grondbehandeling uit te voeren tegen Rhizoctonia solani, zilverschurft en zwarte spikkel

Combineren met meststoffen

Amistar kan uitstekend worden gecombineerd met  fosfaatmeststoffen (APP),maar dan dient u zich wel te houden aan de volgende spelregels:

  • Doe eerst water in de tank
  • Doe Amistar in de tank
  • Dan geleidelijk de fosfaatmeststof (ammoniumpolyfosfaat) bijmengen; niet meer dan 30% van de spuitvloeistof

Tijdens het vullen, of als de pootmachine stil staat, altijd blijven roeren om ontmenging en verstoppingen door de meststof te voorkomen. 

Conservering moederknollen

Alle goedwerkende middelen tegen Rhizoctonia houden de moederknollen wat langer vitaal, dat geldt voor knolbehandelingsmiddelen, maar ook voor grondbehandelingsmiddelen.

In onderstaande grafiek kunnen we zien dat 21 dagen na het doodspuiten, de moederknollen die behandeld zijn met een rijenbehandeling, iets minder zijn verteerd dan de moederknollen uit het onbehandelde gedeelte. Het verschil in afsterving van moederknollen tussen onbehandeld en behandeld is vaak maar enkele dagen.

Aantal achtergebleven moederknollen