Stel uw opbrengst veilig met Nemathorin | Syngenta Nederland

You are here

Stel uw opbrengst veilig met Nemathorin

Akkerbouwzaden
30.01.2019
Trichodorus aaltje bestrijden

Nemathorin is inmiddels een vaste waarde geworden voor het beheersen van alle aaltjes die in de aardappelteelt voorkomen. Vele proeven in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat Nemathorin het aangewezen product is om uw opbrengst veilig te stellen.

Een proef  in Tweede Exloermond uitgevoerd door het HLB op een perceel met een mengpopulatie van cystenalen en Pratylenchus penetrans, waar Hansa’s werden geteeld, liet een spectaculaire opbrengtsverhoging zien ten opzichte van onbehandeld zoals in onderstaande grafiek is te zien.

Relatieve zetmeelopbrengst aardappelen met Nemathorin fors hoger

Als u de foto’s van onbehandeld versus Nemathorin 15 kg/ha (beiden uiteraard op hetzelfde tijdstip genomen) bekijkt, ziet u aan de gewasontwikkeling dat het logsich is dat Nemathorin deze spectaculaire verhoging van zetmeelopbrengst geeft. 

Nemathorin vs onbehandeld

Ondanks het gebruik van resistente rassen ziet men de aaltjesbesmetting toch vaak stijgen als gevolg van virulentere pallida populaties. Een behandeling met Nemathorin is daarom vaak een rendabele toepassing. Nemathorin werkt tegen alle aaltjes, op alle grondsoorten, ook op gronden met een hogere pH. Daarnaast heeft Nemathorin een zeer goede nevenwerking tegen bladluizen (tot 7 a 9 weken na toepassing wordt bladluis voorkomen) en tegen ritnaalden.