Terugblik geslaagde Aardappeldemodag 22 augustus, Westmaas | Syngenta Nederland

You are here

Terugblik geslaagde Aardappeldemodag 22 augustus, Westmaas

Akkerbouwzaden
24.08.2018
Driftreducerende doppen en spuitboom op max 50 cm

​Ook dit jaar was Syngenta aanwezig met een stand op het sponsorplein. De officiële opening door o.a. Annie Schreijer-Pierik (Europarlementariër) vond plaats naast onze stand, waardoor we direct aan het begin van de dag al veel aanloop hadden. In onze stand was er naast aandacht voor de werking van Amistar t.o.v. Ref.A. (een nieuw middel) op Rhizoctonia, veel aandacht aan het beperken van drift. 
Onder de noemer van “Slow, Get Covered”, konden telers op onze stand na invulling van hun gegevens de reuze tie-wraps meekrijgen inclusief instructie en driftreductie-tips, tevens dongen ze hierdoor mee naar één van de sets 90% drift reducerende doppen van Lechler, die we op deze dag verloten onder de aanmeldingen. 

Maar de grote trekker op onze stand was de demo-spuitunit die we uit de UK konden lenen en de driftreductie-film die erboven draaide op een TV scherm. Hier kon men het verschil zien tussen traditionele en 90 % drift reducerende doppen en het verschil van boomhoogte op de hoeveelheid drift. 

Nieuw dit jaar was het programma voor (het) nieuwe boeren, waar Edward Vander Linden kort uitleg gaf over wat innovaties en New Farming Technologies kunnen bijdragen vaan een duurzame inzet van gewasbeschermingsmiddelen, met o.a. ook aandacht aan het voorkomen van drift. Ruim 100 jonge boeren (m/v), namen deel aan dit programma, een groot succes!

goede resultaten Amistar tov Referentiemiddel