Win ook met Arcade! Het beste middel tegen onkruid in (zetmeel)aardappel. | Syngenta Nederland

You are here

Win ook met Arcade! Het beste middel tegen onkruid in (zetmeel)aardappel.

Akkerbouwzaden
22.05.2019

Ook als u niet over uitmuntende zangkwaliteiten beschikt, kunt u net als Duncan scoren met Arcade®! Het nummer 1 herbicide in aardappelen. 

Hoe kunt u de basis leggen voor een nummer-1- teelt? Door doeltreffend én vroeg het onkruid te bestrijden. Natuurlijk moeten ook later kiemende onkruiden geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom is een goede bodemwerking van de ingezette middelen onmisbaar. Met het wegvallen van linuron voor de onkruidbestrijding in zetmeelaardappelen is speciaal voor deze teelt een nieuw advies ontwikkeld om het gewas onkruidvrij te houden. Een krachtige, bedrijfszekere oplossing.

Grassen en breedbladige onkruiden zoals kleefkruid en zwarte nachtschade zijn sterke concurrenten van aardappelen bij de opname van water, voedingstoffen en licht. Bovendien is een aantal onkruiden (zoals zwarte nachtschade) een waardplant voor bladluizen of andere ziekten en plagen. Om al deze onkruiden in een vroeg stadium aan te pakken én om daarna het gewas onkruidvrij te houden kunt u gebruik maken Boxer of van Arcade. Met Arcade kiest u voor een extra brede werking met extra contact- en bodemwerking, daar dit een kant een klare en makkelijk toepasbare oplossing is van Boxer + metribuzin. Let wel op dat sommige aardappelrassen gevoelig zijn voor metribuzin. Raadpleeg voor een actueel overzicht de Delphy handleiding gewasbescherming akkerbouw en veehouderij.

Voor zetmeelaardappelen hebben we een apart advies voor Arcade vanwege de verschillen in teeltwijze (gangbaar of met directe rugopbouw). 
Klik hier voor het advies en het werkingsspectrum.

De volgende maatregelen zijn volgens Syngenta noodzakelijk om drift te voorkomen of te minimaliseren

  • Niet spuiten bij veel wind (aanbevolen windsnelheid tussen 1 en 5 meter per seconde),
  • Gebruik 200 – 400 liter water per hectare,
  • Gebruik 90% driftreducerende doppen en pas de spuitdruk aan volgens informatie aangegeven door de fabrikant van de spuitdop,
  • Pas uw rijsnelheid (max. 7-8 km/u) aan,
  • Spuitboomhoogte van 50 cm hanteren (doppen 110° en op 50 cm afstand)