Advies vlagbladbespuiting (T2) in tarwe en gerst

Akkerbouwzaden
Advies vlagbladbespuiting in tarwe en gerst

Nu de vlagbladbespuiting er binnenkort aankomt, geven we u in dit bericht de adviezen voor een optimale ziektebestrijding in tarwe en gerst. Dus voor een gezonder groen gewas met een hogere opbrengst.

Geef gele roest en Septoria geen kans! Ook Ramularia in gerst goed te bestrijden

Advies vlagbladbespuiting in tarwe: 

Schakel dit jaar over op Elatus Era voor de T2 (vlagblad)bespuiting. De dosering is 1 l/ha, toe te passen zodra het vlagblad volledig uit is. Hiermee beschermt u dit blad langdurig tegen o.a. Septoria en roesten.


Advies vlagbladbespuiting gerst:

Afhankelijk van de gewasontwikkeling en ziektedruk kiest u in zomergerst voor 1 of 2 toepassingen.

Indien u twee keer een ziektebestrijding uitvoert, kies dan bij de vlagbladbespuiting voor Elatus Era in een dosering van 0,6 l/ha in het vlagblad. Bij maar 1 toepassing kiest u voor een dosering van 0,75 l/ha.​
Indien u wintergerst teelt (zwaardere ziektedruk en een voller gewas), voer dan altijd 2 toepassingen uit en kies dan Elatus Era in een dosering van 1 l/ha in het vlagblad. 

Algemeen:

  • Elatus Era kan probleemloos worden gemengd met andere middelen, bijvoorbeeld met Karate Zeon als insecticide.
  • Regen kort na de toepassing beïnvloedt de werking niet, want het middel wordt snel en langdurig in de waslaag van het blad vastgelegd en is al na 1 uur regenvast.
  • Langs oppervlaktewater dienen 90% driftreducerende doppen te worden gebruikt. Elatus Era is echter zo optimaal geformuleerd en de werkzame stof Solatenol wordt zo goed in het blad opgenomen en herverdeeld, dat het gebruik van driftreducerende doppen geen negatieve invloed heeft op de werking.
  • Als uw spuitapparatuur het toelaat, kunt u zelfs met iets minder water per hectare volstaan (gebruiksgemak: meer ha’s in minder tijd). Ook bij een spuitvolume van 150-200 l/ha blijft de werking goed, een gevolg  van de uitgekiende formulering in combinatie met de unieke eigenschappen van de actieve stof Solatenol.