Syngenta verovert de Aanbevelende Maïsrassenlijst

Akkerbouwzaden
Syngenta verovert de Aanbevelende Rassenlijst mais 2022 - PPO CSAR

Niet minder dan 8 Syngenta rassen komen nieuw op de Aanbevelende Rassenlijst in 2022. En een aantal van hen staat helemaal bovenaan voor voederwaarde-opbrengst.  

In vroege snijmaïs gaat het over SY INVICTUS en BENCO. Met respectievelijk 105 en 104 zijn ze de nummer 1 en 2 in VEM-opbrengst in de vroege groep. Ook SY HUMMER is voor het eerst aanbevolen.

Bij middenvroege snijmaïs worden SY NOMAD en SY DAKINI de absolute toppers van de rassenlijst, met 105 en 103 VEM-opbrengst zijn dit de nummer 1 en 2 op de middenvroege lijst. Beide zijn Powercell-rassen met de hoogste voederwaarde en ze blinken uit in plantgezondheid en droogtetolerantie. SY Feronia is hier de derde nieuwkomer.

Op de korrellijst worden SY BRENTON en SY CALO nieuw aanbevolen. Het zijn vroege, stevige korrel/ccm types, met een goede voederwaarde bij gebruik als vroege snijmaïs.

Naast de Aanbevelende rassenlijst is er ook opnieuw een rassenbulletin voor de ultra-vroege groep.
Hier is SY SILVERBULL nu 3 jaar getest en dit ras bevestigt zijn hoog opbrengstpotentieel, top voederwaarde en stabiliteit. Dit is het vroegste Powercell-ras van Syngenta en een aanrader voor wie een zeer vroeg, stevig, gezond en kopbrandtolerant ras zoekt.

Wil je toprassen die het meeste rendement halen op uw bedrijf, klik dan hier voor meer informatie: resultaten 2021 en Aanbevelende Rassenlijsten 2022