De Beste Gewasbeschermer 2016 is bekend | Syngenta Nederland

You are here

De Beste Gewasbeschermer 2016 is bekend

Gewasbescherming
20.12.2016

Wie teelt de 'schoonste' fritesaardappel van Nederland, ofwel: wie teelt fritesaardappelen met de minste milieubelasting? Dat was het thema van de editie van 'Beste Gewasbeschermer 2016'.
Akkerbouwer Hubert Pals (50) uit Zevenbergschenhoek (Noord-Brabant) is de winnaar geworden van deze wedstrijd en won naast de titel ‘Beste gewasbeschermer 2016’ ook een drone en een studiereis naar Canada.

De vijf ‘schoonste’ telers waren Hubert Pals uit Zevenbergschenhoek (Noord-Brabant), Örjan Schrauwen uit Zevenbergen (Noord-Brabant), Janis de Witte uit Zoutelande (Zeeland), Hans Geluk uit Nagele (Flevoland) en Mark Huijbregts uit Reusel (Noord-Brabant). De opgetogen winnaar over deze wedstrijd: "Ik vind het geweldig om serieus met mijn beroep en gewasbescherming bezig te zijn. Dat dat vakmanschap nu wordt beloond met deze mooie prijs, vind ik gewoon geweldig".

Pals heeft samen met zijn broer Kees een akkerbouwbedrijf in Zevenbergschenhoek, waar hij onder andere aardappelen, bieten, uien en peterselie teelt. De jury koos Hubert Pals als winnaar, omdat de teler 'een serieuze en gepassioneerde gewasbeschermer is met duidelijke ideeën over geïntegreerde gewasbescherming en het afwisselen van middelen om resistentie te voorkomen. Ook heeft hij concrete plannen voor een spoelplaats'.

Juryvoorzitter Jan Bouwman van Syngenta: "Het mag duidelijk zijn dat de jury lang vergaderd heeft om uit deze kandidaten de Beste Gewasbeschermer 2016 te kiezen. Stuk voor stuk zijn dit de ambassadeurs die we nodig hebben in onze efficiënt ingerichte en hoogrenderende landbouw met oog voor de omgeving en omwonenden".

De wedstrijd werd georganiseerd door Boerderij in samenwerking met Syngenta, McCain, Beyne, Isacert, Delphy en Wingsprayer.