De publieke opinie ten opzichte van het gebruik van bestrijdingsmiddelen verandert. ASA weer van start | Syngenta Nederland

You are here

De publieke opinie ten opzichte van het gebruik van bestrijdingsmiddelen verandert. ASA weer van start

Gewasbescherming
17.09.2019
gewasbescherming

Persbericht

De publieke opinie ten opzichte van het gebruik van bestrijdingsmiddelen verandert.  

LELYSTAD – Gewasbescherming. Een vak apart. Om kennis en expertise over gewasbescherming te vergroten wordt dit jaar voor de derde keer op rij de Agricultural Sprayer Academy (ASA*) georganiseerd. Een cursus met zes bijeenkomsten waarin alle aspecten van gewasbescherming behandeld worden. 

Bijeenkomsten en activiteiten  
Een gezond gewas telen vraagt om een goede verzorging. Het beschermen van een gewas tegen ziekten en plagen kan een uitdaging zijn. Wet- en regelgeving van gewasbescherming wordt steeds strenger en de voorwaarden aan het gebruik worden aangescherpt. De publieke opinie ten opzichte van het gebruik van bestrijdingsmiddelen verandert. Hoe behouden we een goed pakket aan oplossingen, waarbij mens en milieu beiden gebaat zijn?

Om u hierin verder te helpen zijn er zes cursusdagen georganiseerd waarin onderwerpen als spuittechnieken, precisielandbouw en werkingsmechanismen centraal staan. Tijdens deze bijeenkomsten wordt theorie op een interactieve manier aan de praktijk gekoppeld. Door middel van presentaties, demonstraties en discussies worden onderwerpen, waarbij de nadruk op het gezond telen van gewassen ligt, uitvoerig met elkaar besproken. 

Punten verdienen voor spuitlicentie 
Aan de Agricultural Sprayer Academy kunnen 30 personen deelnemen gedurende 6 bijeenkomsten van november 2019 tot maart 2020. Met deelname aan de ASA kunt u punten verdienen voor uw spuitlicentie en ontvangt u tevens een certificaat van deelname. 

* ASA is een trainingsprogramma, opgericht door Boerenbusiness (in samenwerking met Syngenta en Bayer CropScience), om de kennis en expertise over gewasbescherming te vergroten. De organisaties verwachten dat er op termijn een schaarste zal ontstaan in de mogelijkheden om gewassen gezond te houden. De ASA moet telers daarop voorbereiden.

Inschrijven is mogelijk, ga daarvoor naar: www.gezondtelen.nl/aanmelden

Voor meer informatie over de Agricultural Sprayer Academy kunt u contact opnemen met Alieke Boudeling, via: 0320-269527 en [email protected]