Landbouw zonder chemie, hoe dan?

Gewasbescherming

Maandag 15 april 2019 vindt de tweede editie plaats van het Foodlog congres Landbouw zonder Chemie - Hoe dan? bij FruitNL in Ommeren (Betuwe) van 10.00 -17.00. Dit jaar staat in het teken van ICM: Integrated Crop Management. Wat is het en hoe verhoudt het zich tot andere nieuwe landbouwpraktijken? Wat zijn de ecologische kansen? Hoe krijg je de commerciële uitdaging betaalbaar en rendabel voor elkaar?
 
Syngenta is trotse partner van dit congres!  Op het Foodlog Congres geven we de deelnemers een kijkje in onze keuken, hoe we samenwerken om de land- en tuinbouw verder te verduurzamen. Als primeur zal Hanneke Verhelst, Head Business Sustainability Benelux, die dag de nieuwe zienswijze van Syngenta op duurzame landbouw presenteren.

Daarnaast organiseren we een duurzaamheidstour door de boomgaard in Ommeren: ICM in de praktijk!. In een live rondleiding ‘Van land op schap’ tonen fruittelers Wim van Zoelen (FruitNL) en Marc André de la Porte (NFO) u hoe zij stappen zetten om de fruitteelt te verduurzamen. Syngenta’s fruitspecialist Ronald Damme deelt welke duurzame oplossingen Syngenta heeft voor de uitdagingen van Wim en Marc.
 
Het volledige programma vindt u op de congreswebsite: https://landbouwzonderchemiehoedan.nl/programma/