Syngenta partner Nationale Bijenstrategie

Gewasbescherming
Jonathan Halstead ondertekent de Bijenstrategie

Maandag 22 januari ondertekende de Minister van Landbouw samen met meer dan 40 partners, waaronder Natuurmonumenten, de WUR, de Vlinderstichting, Nefyto en imkerverenigingen de Nationale Bijenstrategie. Namens Syngenta Benelux zette General Manager Jonathan Halstead zijn handtekening. De partners hebben allen één of meerdere initiatieven aangemeld waarmee zijn een bijdrage willen leveren aan het doel van de Bijenstrategie: zorgen dat tot aan 2030 het aantal bijensoorten en hun verspreidingsgebied weer toeneemt.

Onze projecten

Syngenta is trotse partner van de Nationale Bijenstrategie. Met de projecten Fruit Quality Concept en Operation Pollinator kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de voedselvoorziening en nestelgelegenheden van bestuivers. 

Met Operation Pollinator leggen wij samen met boeren en telers bloemstroken aan om bijen en andere bestuivers te voorzien van voedsel. Fruit Quality Concept is een project waarbij we samen met telers de fruitteelt willen verduurzamen.

Uitgebreide informatie over Operation Pollinator vind je hier, hoe we in het Fruit Quality Concept te werk gaan, zie je in dit filmpje. De volledige Bijenstrategie vind je op de site van de Rijksoverheid.