Syngenta presenteert 'Groenten van de Toekomst' op Grootste Groentemarkt van Nederland

Gewasbescherming
Groentenkraam van de toekomst

Syngenta presenteert Groenten van de Toekomst op Grootste Groentemarkt van Nederland

  • Grootste Groentemarkt van Nederland opening door Minister Schouten kick-off Dutch Agri Food Week 2018
  • Syngenta presenteert op Grootste Groentemarkt nieuwste groenten in de Groentekraam van de Toekomst
  • Groentenveredeling voor betere smaak en voor verduurzaming van de landbouw

Den Haag, 5 oktober 2018- Vandaag om 14.00 opent Landbouwminister Schouten de Grootste Groentekraam van Nederland op het Plein in Den Haag. Op 'de Groentekraam van de Toekomst' presenteert Syngenta nieuwe groentenvariëteiten die in de toekomst op je bord kunnen liggen. 'De Grootste Groentekraam' vormt tevens het startsein van de Dutch Agri Food Week met thema “Wat eten we nu en in 2050?”. 


“Het is fantastisch om deze kleurrijke verzameling nieuwe groenten aan het publiek te kunnen presenteren”, aldus Gerard Barendregt, Food & Value Chain Manager Noordwest Europa bij Syngenta. “Consumenten kunnen hier proeven van onze nieuwe paarse en oranje bloemkolen. Ze vormen een feestelijke en ook gezonde snack. We hopen dat deze volgend jaar in de supermarktschappen liggen”. Barendregt spreekt ook vol trots over de pitloze mini watermeloenen en zwarte tomaat: “Het geeft een hele nieuwe smaakbeleving en is een lust voor oog”. 


Naast voor consumenten herkenbare groenten, presenteert Syngenta vandaag ook groenten die veredeld zijn om de landbouw te verduurzamen. “Klimaatverandering en een groeiende wereldbevolking vragen om nieuwe, sterke en voedzame gewassen”, zegt Hanneke Verhelst, Head Business Sustainability Benelux. “Kijk naar afgelopen zomer, toen het zo extreem droog was. Je hebt dan gewassen nodig die daar tegen kunnen. Ook ziekteresistentie is van groot belang. We veredelen daarom niet alleen op smaak maar ook om de landbouw te verduurzamen”. 


In 'de Groentenkraam van de Toekomst' presenteert Syngenta de volgende variëteiten: paarse (Depurple) en oranje bloemkolen (Clementine), hittebestendige bloemkool, pitloze mini watermeloenen (Bibo), een watermeloen die niet lekt (Crisp Delight), paarse spruiten (Coraletta), reuze witte kool (Ramco), zwarte en bruine tomaten (Kumato®), snoeptomaten in diverste kleuren, zaadloze paprika, witte Romanesco, ronde piel del sapo (een meloensoort), gele courgettes, niet-lekkende roze kool (Pinkstar) en knolvoetresistente bloemkool (Clarina). 

'De Grootste Groentekraam van Nederland' is open op vrijdag 5 oktober van 11.00- 17.00. Naast de Syngenta Groentekraam van de Toekomst zijn er 50 andere kramen waaronder circa 35 telers van Albert Heijn, Kinderresto, Slow Food Youth Network – Discosoep, TomatoWorld, Jong Leren Eten – JOGG, Hoog Technologisch Eten - AgriFoodTech Platform en de winnaars van de Gezonde Pauzesnack.
-------------------------------
Voor meer informatie:
Syngenta B.V.
Hanneke Verhelst, Head Business Sustainability Syngenta Benelux
hanneke.verhelst@syngenta.com
M: 06-22929199
www.syngenta.nl