Geef aardappelen een boost bij de bloei en voorkom knolverlies | Syngenta Nederland

You are here

Geef aardappelen een boost bij de bloei en voorkom knolverlies

Biologicals
27.06.2022
Quantis en knolzetting

Bloei is voor aardappelen een stressvol moment, wat veel energie kost. Zeker als in deze tijd de weersomstandigheden wisselend zijn, versterkt dit de stress. Het gevolg: knolverlies. Door het verlies van jonge net gevormde knolletjes loopt het tal terug. En dit heeft uiteindelijk een negatief gevolg voor de opbrengst. U kunt dit voorkomen door bij het begin van de bloei een toepassing met QUANTIS® 2l/ha uit te voeren (simpelweg toegevoegd aan de reguliere bespuiting tegen Phytophthora). 

Na een 1e bespuiting rondom knolzetting, is begin bloei het ideale moment om de 2e bespuiting met Quantis uit te voeren, de dosering is 2 l/ha per bespuiting. Zo maximaliseert u het aantal knollen en uiteindelijk uw opbrengt. 

Na de bespuiting rondom de bloei, kan een 3e toepassing plaatsvinden om de knolgroei te stimuleren. Deze bespuiting mag zo’n twee weken later plaatsvinden. Deze kan ook worden uitgevoerd op basis van hitte- en droogtestress, om juist op dit moment het gewas te ondersteunen.

Raadpleeg de Quantis app die u kan ondersteunen om te bepalen wanneer uw gewas voor deze derde toepassing te maken krijgt met hitte- en droogtestress.
Quantis is probleemloos mengbaar met andere middelen zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden. In de praktijk hoeft dus geen aparte bespuiting te worden uitgevoerd, maar kan het product worden toegevoegd aan de standaard phytophthora-bespuitingen of aan bijvoorbeeld een luis- of virusbestrijding.