Houd uw bonen goed in de gaten en voorkom Sclerotinia en Botrytis | Syngenta Nederland

You are here

Houd uw bonen goed in de gaten en voorkom Sclerotinia en Botrytis

Bonen en erwten
05.06.2018
Ziektebestrijding in peulvruchten

De weersomstandigheden van de afgelopen weken vormen een belangrijk risico voor het ontstaan van Sclerotinia en Botrytis in peulvruchten. Nu de bonen en erwten het stadium van gezwollen bloemknoppen bereiken is het moment bereikt om uw gewas optimaal te beschermen tegen de komst van Sclerotinia en Botrytis. Het moment van toepassing is belangrijk, omdat we in dit stadium nog een goede indringing in het gewas kunnen bereiken.

Botrytis in peulvruchtenSclerotinia in peulvruchten

 

Nieuwe oplossing

Sinds dit seizoen is er een nieuwe oplossing voor u beschikbaar namelijk Geoxe®/Safir®. Geoxe/Safir is een unieke fungicide voor een langdurige en effectieve bescherming tegen een breed spectrum aan ziekten, waarvan sclerotina en botrytis de belangrijksten zijn. Het is een granulaat met als werkzame stof 500 gram fludioxonil per kilogram product. 

Wat doet Geoxe/Safir?

De fludioxonil in Geoxe/Safir werkt preventief. Het is niet-systemisch en ontregelt de kieming van de schimmelsporen op het plantoppervlak, waardoor er geen nieuwe infecties kunnen ontstaan. Fludioxonil zorgt voor een lange preventieve werking.

Werking fludioxonil

Ons advies

  • Zet Geoxe /Safir in op het gezwollen bloemknop stadium voor de beste indringing.
  • Dosering: 0,75 kg/ha + 0,15 l Agral Gold.
  • Herhaal dit indien nodig na 10 dagen.