Aardappelen: Risico Phytophthora neemt toe | Syngenta Nederland

You are here

Aardappelen: Risico Phytophthora neemt toe

Gewasbescherming
15.06.2020
Aanpak Phytophthora aardappelen

Het weer is wisselvallig. Hogere temperaturen en buien zijn ideaal voor het ontwikkelen van Phytophtora.  De ziektedruk neemt op sommige plaatsen behoorlijk toe. Wees dus alert op de situatie in uw percelen en hou het bespuitingsschema gesloten, want preventief werken is altijd veel beter en goedkoper dan achteraf curatief moeten corrigeren. Zeker met de nieuwe, agressievere stammen is dit belangrijk.
Concreet is het advies om in deze vroege fase van loofontwikkeling Revus® in te zetten. Revus is sterk en groeit mee met het gewas, waardoor ook zich ontwikkelend blad goed wordt beschermd. Bovendien is Revus zeer goed regenvast.

Voor veel middelen geldt dat ze een spuitinterval van 7 dagen hebben. Dit kan onder kritische omstandigheden te lang zijn. Verleng de preventieve werking van middelen. Hiervoor voegt u Adigor®  toe aan uw gebruikelijke Phytophthora-middel. Adigor zorgt voor een betere opname van de werkzame stof,  waardoor middelen een langere duurwerking krijgen. Met Adigor kunt u dus makkelijker aan uw reguliere wekelijkse schema vasthouden.

Ons actueel advies en dosering:
Revus 0,6 ltr/ha
Adigor 0,5 ltr per 200 l spuitvloeistof