Bescherm het vlagblad

Gewasbescherming
1132x637_bnl_vlagbladstadium.jpg

Optimale ziektebestrijding in tarwe: tips voor een gezonder gewas en hogere opbrengst

Voor een maximale opbrengst dient het vlagblad langduring gezond en dus groen te blijven.Hou het vlagblad vrij van ziektes zoals Septoria en roesten. Geef de ziekten geen kans!

Advies vlagbladbespuiting in tarwe: 

Pas Elatus Era voor de T2 (vlagblad)bespuiting toe.
De dosering is 1 l/ha, toe te passen zodra het vlagblad volledig uit is.
Hiermee bescherm je het vlagblad langdurig tegen o.a. Septoria en roesten.

Algemeen:

  • Elatus Era kan probleemloos worden gemengd met andere middelen, bijvoorbeeld met Karate Zeon voor de werking tegen bladluizen of als het graanhaantje voor problemen zorgt.
  • Regen kort na de toepassing beïnvloedt de werking niet, want het middel wordt snel en langdurig in de waslaag van het blad vastgelegd en is al na 1 uur regenvast.
  • Langs oppervlaktewater dienen 90% driftreducerende doppen te worden gebruikt. Elatus Era is echter zo optimaal geformuleerd en de werkzame stof Solatenol wordt zo goed in het blad opgenomen en herverdeeld, dat het gebruik van driftreducerende doppen geen negatieve invloed heeft op de werking.
  • Als uw spuitapparatuur het toelaat, kunt u zelfs met iets minder water per hectare volstaan (gebruiksgemak: meer ha’s in minder tijd). Ook bij een spuitvolume van 150-200 l/ha blijft de werking goed, een gevolg  van de uitgekiende formulering in combinatie met de unieke eigenschappen van de actieve stof Solatenol.