De beste bescherming voor uw appels en peren?

Gewasbescherming
Appelbloesem

Dé beste bescherming voor uw appels en peren
We krijgen nu een regenachtige periode. U weet als geen andere dat het juist in deze periode erg belangrijk maar ook moeilijk is om het gewas vrij te houden van schurft. Het is niet altijd mogelijk om voor elke schurftinfectie uw appels en peren voldoende preventief beschermd te houden. Wanneer er een schurftinfectie is geweest kunt u uw oogst zeker stellen met Chorus®. Chorus is een curatief schurftmiddel, pas dit zo snel mogelijk toe na een infectie en u bent gegarandeerd van een goede schurftwerking. Daarnaast geeft Chorus ook een eerste bescherming tegen meeldauw.

Belangrijk voor uw perengewas; Chorus geeft de eerste bescherming tegen zwartvruchtrot want Chorus bevat 1 van de 2 werkzame stoffen uit het sterke middel Switch®, een begrip op Stemphylium.

Dus na een schurftinfectie zo snel mogelijk Chorus 0,4kg/ha toepassen. Let op: voor resistentiemanagement altijd een contactfungicide toevoegen!

Tip van ons spuittechniek team
Met het huidige open gewas zien we een betere bedekking en werking van de middelen als we een grovere druppel gebruiken met een lagere ventilatorstand.
Klik hier om onze spuittechniek specialisten te ontmoeten.

Van zwakke bloem naar sterke vrucht
Vorig jaar was een bijzonder jaar. De droogte en de bijzondere dracht (teveel te weinig) resulteerde in bepaalde gevallen tot zwakke knoppen. Bij peren hadden we daarnaast nog de vervelende perenbladvlo die in de warme winter de kracht uit de vitale knoppen zoog. Eigenlijk hebben deze zwakke knoppen een vitamine-boost nodig om krachtig door de bloei heen te komen. Uit verschillende proeven is gebleken dat Isabion® deze boost kan geven. Isabion is een nauwkeurig gebalanceerd aminozurencomplex die de stress van de knop kan opvangen en de juiste aminozuren aanbiedt om een succesvolle bevruchting te garanderen. 

Daarom bij een twijfelachtige bloei is het belangrijk om 3 x  2,5ltr/ha Isabion met een week interval toe te passen. Isabion geeft geen verruwing, is mengbaar en geeft geen afweerreactie naar uw bijen en hommels. 

Klik hier voor meer informatie over het uitgebalanceerde aminozuren complex.

Ik heb elke knop nodig!
Zijn de knoppen zo zwak of de omstandigheden zo slecht (vorst!) dat alle bloemen een vrucht moeten worden? Dan kunt u kiezen voor een toepassing met Regulex® of Promalin®. De GA4/7 in Regulex is een antistresshormoon wat naast zettingsverbetering ook langere vruchten geeft.  Promalin bevat naast GA4/7 ook 6BA. De 6BA in Promalin geeft als bonus ook nog een grotere vruchtmaat en meer knoppen voor het komende jaar.

Klik hier voor Promalin hoe u uw zettingskansen verhoogt en klik hier voor Regulex

Tip van Ronald
Wanneer u groeiregulatoren gebruikt om de zetting te verbeteren, combineer dit dan met Isabion om zo optimaal gebruik te maken van het 1 + 1 = 3 effect.