De duurste vrucht is een rotte vrucht | Syngenta Nederland

You are here

De duurste vrucht is een rotte vrucht

Gewasbescherming
04.07.2019
Beste bewaring fruit met Geoxe safir en switch

Een topproduct vraagt een topbescherming!

Een rotte vrucht kost geld. Deze vrucht is namelijk geteeld, geplukt, gekoeld en gesorteerd en daarna wordt hij weggegooid. Bij een verschil van 1% in rot kan dit met de prijzen van vorig jaar gelijk 300 euro/ha schelen. Maar we kennen allemaal de partijen die ruim boven de 20% uitval zaten!

De topbescherming

Daarom verdient uw topproduct een topbescherming! U heeft er alles aan gedaan om een mooie vrucht te telen en deze mag niet verloren gaan door bewaarrot. Om dit te voorkomen kunt u het beste starten met 0,8 kg/ha Switch®, gevolgd door 0,40 kg/ha Geoxe® of Safir®. Dit wordt jaar op jaar bevestigd door (onafhankelijke) proeven. Switch bevat fludioxonil en cyprodinil. Cyprodinil is curatief en kan infecties uit de boomgaard opvangen. De werkzame stof fludioxonil in Switch en Geoxe/Safir geeft een preventieve beschermlaag over uw vruchten.  Een ziekteverwekker krijgt zo geen kans om tot uiting te komen. Fludioxonil kenmerkt zich onder andere ook door de sterke werking op visogen!

Verkoopbaarheid van uw topproduct

Het schema voor de topbescherming voor uw topproducten bevat maar twee actieve stoffen. Bijkomend voordeel is dat u met het zwaarste schema niet boven de strengst bovenwettelijke MRL-eisen komt. Ook hebben Switch en Geoxe/Safir geen ARfD waarden, zodat u ook hier niet klem loopt met de bovenwettelijke eisen.

Advies:

Één schema voor alle afzetstrategieën is haast niet mogelijk, dan doet u uzelf en uw product tekort. Wilt u een flexibel schema waar u alle kanten mee uit kunt, dan kunt u het schema voor de lange bewaring toepassen. Kies anders het schema wat het beste past bij uw afzetstrategie.

 8ce4fbb6-126e-41dc-826d-519f5f66d3b0.jpg

Zeker bij een regenachtige oogst, is het verstandig om tussen de verschillende plukken door een extra behandeling uit te voeren

met Geoxe of Safir.
 

Klik hier voor meer informatie over Switch
Klik hier voor meer informatie over Geoxe
Klik hier voor meer informatie over Safir