Gewijzigde formulering Mainspring

Gewasbescherming
Mainspring

Gewasbeschermingsmiddelen bestaan uit een actieve stof en meerdere hulpstoffen. Ze zijn dusdanig geformuleerd zodat deze producten veilig en efficiënt kunnen worden ingezet. Recentelijk heeft Syngenta het productieproces van het insecticide Mainspring® aangepast en de formulering geoptimaliseerd. Het resultaat is dat deze WG-formulering uniformer is, en een iets hogere dichtheid heeft gekregen. De concentratie actieve stof cyantraniliprole is ongewijzigd gebleven.

Oude en nieuwe formulering Mainspring

Wat betekent dit voor u?

Door de gewijzigde formulering heeft het insecticide Mainspring een hogere dichtheid gekregen, waardoor het volume in de verpakking iets is afgenomen. Om deze reden hebben we de verpakking aangepast en tevens een nieuwe maatbeker toegevoegd, zodat u de juiste hoeveelheid gemakkelijk kunt afmeten.

Vanaf heden wordt Mainspring uitgeleverd in een 200grs verpakking. Deze nieuwe verpakking is gemakkelijk te herkennen aan de gele sticker op de dop. Wanneer u voorheen de bijgeleverde papieren maatbeker gebruikte, dan is het belangrijk deze niet meer te gebruiken en alleen de nieuwe plastic maatbeker te gebruiken. Gebruikt u een weegschaal om Mainspring af te wegen, dan verandert er niets; immers de concentratie en dosering zijn ongewijzigd gebleven.

Gele sticker op Mainspring dop

Samengevat:

  • Nieuwe, verbeterde formulering in een 200 grams verpakking
  • Oude papieren maatbeker niet meer gebruiken, maar gebruik de bijgeleverde plastic maatbeker
  • Concentratie en dosering zijn niet gewijzigd

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wesley Akkermans.

Neem ook eens een kijkje op ons Expert Center en vergroot uw kennis over de toepassing van gewasbescherming in de sierteelt.