Het nieuwe jaar is goed begonnen! | Syngenta Nederland

You are here

Het nieuwe jaar is goed begonnen!

Gewasbescherming
13.01.2021
1024x573_bnl_zachtfruit.jpg

Met deze titel wensen wij jullie, namens Syngenta, het allerbeste toe.
Wij gaan ons uiterste best doen om van 2021

een succesvol jaar te maken!

 

Een vliegende start

Een aantal dagen voor de kerst kregen wij het goede nieuws dat het etiket van Thiovit Jet® is aangepast. Door de eerdere herregistratie was het vorige etiket erg beperkt door de strenge driftreducerende eisen. Hierdoor ontstonden diverse knelpunten. Veel is geprobeerd op te lossen met het toepassen van meststoffen. Helaas bleek dat vaak niet zo effectief te werken in vergelijking met het speciaal geformuleerde Thiovit Jet. Na een flinke inspanning is het ons gelukt om het etiket van Thiovit Jet te herstellen en zelfs te verruimen, zodat een groot deel van deze knelppunten verdwijnen.

Wat verandert er dan?

300x200_bnl_peren_met_schurft

Appel en peer

Je kan nu kiezen of je Thiovit Jet vóór óf vanaf de bloei toepast.

Wanneer je Thiovit Jet vóór de bloei toe wilt passen voor schurft en eventueel de nevenwerking tegen de perenpokmijt wilt gebruiken, dan mag Thiovit Jet nu óók toegepast worden met DRT 95% bij een teeltvrije zone van 450 cm. Dit was eerst DRT 99%. Helaas zagen we de afgelopen jaren de problemen voor de bloei toenemen. Deze behoren nu hopelijk weer tot de verleden tijd!

Je kunt nu ook vanaf de bloei toepassen, wat bijvoorbeeld heel aantrekkelijk is voor de biologische teelt. Afhankelijk van de dosering mag dit 10x per seizoen met een maximale totale hoeveelheid van 25kg/ha. Thiovit Jet mag ingezet worden tot en met de maand juli.

565x414_BNL_Thiovit Jet etiket

 

Steenfruit

Het etiket voor kers is ongewijzigd gebleven, maar in pruimen mag Thiovit Jet nu óók na de bloei toegepast worden. Voor pruimen geldt de “of”- voorwaarde niet, die wel bij appel en peer geldt. Waar je bij appel en peer kiest voor een toepassing vóór of vanaf de bloei, mag je bij pruim voor EN na de bloei Thiovit Jet toepassen.

565x414_BNL-Thiovit Jet etiket steenfruit

Zachtfruit

Eerst mocht Thiovit Jet uitsluitend in de bedekte teelt van aardbei worden toegepast maar nu mag Thiovit Jet óók in de onbedekte teelt van bessen, druiven (zowel tafel als wijndruiven), aardbeien en in de opkweek van fruitgewassen.

565x414_BNL_Thiovit Jet etiket zachtfruit

Wij zijn zelf erg blij met de verbetering van het etiket van de biofungicide Thiovit Jet. Bovenstaande uitleg is een vereenvoudigde uitleg van het etiket. Raadpleeg altijd het daadwerkelijke etiket. Mochten er nog vragen zijn over het etiket (of andere relevante zaken) dan kunt u altijd contact met onze crop advisor fruit opnemen

 

 

Doe mee met onze actie, vul uw gegevens in én maak kans op een set Bluetooth oortjes! Klik op onderstaande banner.

Actiebanner podcast