Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Gewasbescherming
1024x573_BNL_perenbloesem in Sint Truiden

 

Het is allemaal nog niet super…… en dan ook nog hagel!

Na nachten met vorst hebben we een warme droge bloeiperiode gehad, waar we soms zeker met de luchtvochtigheid flink onderuit schoten. Dit maakte ons aan het twijfelen over de zetting. Daarom is voor deze twijfelachtige gewassen een extra vertroeteling met 3 maal 2,5 ltr/ha Isabion® zeer wenselijk. Helemaal als er door de gevallen hagel extra stress is opgewekt. Deze stress is nadelig voor de celdeling en kan extra rui opwekken.

Isabion is een plantversterker die de plant helpt om door deze stressvolle periode heen te komen. Hierdoor kunnen de vruchten beter en mooier uitgroeien. Voor een optimaal effect Isabion meerdere keren toepassen. Bij Isabion kan captan gemengd worden.

Klik hier om onze ervaringen met hagel te lezen.

300x200_BNL_perenbloei

En niet te vergeten zwartvruchtrot.

Ook zwartvruchtrot vormt nu weer een bedreiging. Zeker met de buien die we hebben gehad. Daarom is het zaak de vruchten schoon te maken met 0,8 kg Switch®. Switch doodt de al aanwezige sporen op de vrucht en legt een beschermlaag aan voor de komende infecties. Switch geeft een verse start. Bij een zware infectie, zoals bij warm broeierig weer, is Switch hét middel om curatief te behandelen. Je pakt namelijk de infectie aan en beschermt tevens de vrucht voor wat komen gaat. 0,2 ltr Score® is een erg goed alternatief, maar Score pakt de infectie alleen curatief terug, waar Switch ook nog een preventieve bescherming biedt!

300x200_BNL_zwartvruchtrot op perenblad

Tip van Ronald

De sporendoder, Fludioxonil, in Switch werkt plaatselijk. Zorg daarom voor een goede bedekking door iets meer water te gebruiken