Nachtvorst op komst, vertroetel uw gewas! | Syngenta Nederland

You are here

Nachtvorst op komst, vertroetel uw gewas!

Gewasbescherming
23.03.2020
Bloemknoppen appelboom

Vorst, ook dat nog!

Momenteel is er kans op vorst, dit terwijl bij sommige gewassen alle knoppen nodig zijn. Vertroetel dan het gewas met Isabion. Isabion® maakt de plant net wat weerbaarder zodat het effect van de verwachte vorst net iets kleiner wordt. Mocht de vorst dan toch opzetten, dan is het van belang om binnen 48 uur uw gewas te behandelen met Promalin®,  juist om een goede vruchtzetting te garanderen. De GA4/7 in Regulex® is een antistresshormoon wat naast zettingsverbetering ook langere vruchten geeft.  Promalin bevat naast GA4/7 ook 6BA. De 6BA in Promalin geeft als bonus ook nog een grotere vruchtmaat en meer knoppen voor het komende jaar.

Fenologie peer

Hoe zorg ik dat mijn zwakke bloem een sterke vrucht wordt?

Vorig jaar was een bijzonder jaar. De droogte, hitte en de bijzondere dracht (teveel te weinig) resulteerde in bepaalde gevallen tot zwakke knoppen. Voeg daar dan nog wat knopverzwakkende plagen bij…. Daarom hebben al deze zwakke knoppen een vitamineboost nodig om krachtig door de bloei heen te komen. Isabion heeft zich bewezen dat het deze boost kan geven. Isabion is een nauwkeurig gebalanceerd aminozurencomplex die de stress van de knop kan opvangen en de juiste aminozuren aanbiedt om een succesvolle bevruchting te garanderen.

Daarom bij een twijfelachtige bloei (en vorst) 3 x met een week interval 2,5ltr/ha Isabion, (start bloei, afbloei en een week na bloei)toepassen. Isabion geeft geen verruwing, is mengbaar en geeft geen afweerreactie naar uw bijen en hommels(stinkt niet).

Voor meer informatie over het uitgebalanceerde aminozuren complex: www.syngenta.nl/isabion

Tip van Ronald

Wanneer u groeiregulatoren gebruikt om de zetting te verbeteren. Combineer dit dan met Isabion. Om zo optimaal gebruik te maken van het 1 + 1 = 3 effect.