Nachtvorst, vertroetel uw gewas!

Gewasbescherming
Bloemknoppen appelboom

Vorst, ook dat nog!

Momenteel is er nog steeds kans op vorst, dit terwijl bij sommige gewassen alle knoppen nodig zijn. Vertroetel dan het gewas met Isabion. Isabion® maakt het gewas net wat meer weerbaar, zodat het effect van de verwachte vorst net iets kleiner wordt. Mocht de vorst dan toch opzetten, dan is het van belang om binnen 48 uur uw gewas te behandelen met Promalin®,  vooral om een goede vruchtzetting te garanderen. De GA4/7 in Regulex® 10 SG is een antistresshormoon wat naast zettingsverbetering ook langere vruchten geeft. 

Promalin bevat naast GA4/7 ook 6BA. De 6BA in Promalin geeft als bonus ook nog een grotere vruchtmaat en meer knoppen voor het komende jaar. Bij toepassing van Promalin/ Regulex na vorst is temperatuur minder van belang. Promalin/ Regulex zijn hier uitsluitend een signaalgever. Dit signaal zorgt ervoor dat de beschadigde bloem nog steeds voeding krijgt en niet afsterft.

 

 
Regulex 10SG logo

Fenologie peer

Hoe zorg ik dat mijn zwakke bloem een sterke vrucht wordt?

We hebben weer een bijzondere start van het groeiseizoen. De knoppen kenden een snelle start met die paar warme dagen, maar hebben zwaar geleden door de daaropvolgende kwakkelende koude en barre periode. Daarom hebben al deze verzwakte knoppen een vitamine boost nodig om krachtig door de bloei heen te komen. Isabion heeft zich bewezen dat het deze boost kan geven. Isabion is een nauwkeurig gebalanceerd aminozurencomplex die de stress van de knop kan opvangen en de juiste aminozuren aanbiedt om een succesvolle bevruchting te garanderen.

Daarom bij een twijfelachtige bloei (en vorst) 3 x met een week interval 2,5ltr/ha Isabion, (start bloei, afbloei en een week na bloei) toepassen. Isabion geeft geen verruwing, is mengbaar en geeft geen afweerreactie naar uw bijen en hommels (stinkt niet).

Voor meer informatie over het uitgebalanceerde aminozuren complex: 

www.syngenta.nl/uw-gewas/fruit/isabion (of klik op het woord Isabion in de tekst)

Tip van Ronald

Wanneer u groeiregulatoren gebruikt om de zetting te verbeteren. Combineer dit dan met Isabion. Om zo optimaal gebruik te maken van het 1 + 1 = 3 effect.