Voorkomen is beter dan genezen

Gewasbescherming
1024x573_bnl_boombeginbloei_lukassen

De slagen van de zweep

Afgelopen weken zijn we verwend met mooi weer. Helaas verwachten we komende periode een terugslag van Moeder Natuur. Niet alleen krijgen we te maken met koude nachten, ook neerslag lijkt op de loer te liggen met alle risico’s van dien. Een weerbare plant maakt de gevolgen  op stress kleiner. Nu is het moment om de weerbaarheid te verhogen. Dit kan je doen met het aanbod van vrije aminozuren van 2,5 ltr ISABION®. ISABION doet dit door de uniek samenstelling van vrije aminozuren en korte peptide ketens. Wil je precies weten hoe ISABION werkt klik hier. Voor het beste resultaat enkele malen herhalen zodat de plant zich niet hoeft bezig te houden met stress, maar zich kan concentreren op het groeien. 

Ben je voorbereid?

Ook wordt er regen voorspeld, samen met de sporenrijping geeft dit kans op een zware schurftinfectie. Is uw gewas voldoende beschermd? Bij twijfel kan je curatief reageren met 0,40 kg CHORUS (uiterlijk vóór 1 mei). Om resistentie te voorkomen altijd in combinatie met een contact fungicide zoals bijvoorbeeld Merpan.

The X-factor

Eind deze week is er kans op nachtvorst, dit terwijl bij sommige gewassen alle knoppen nodig zijn. Vertroetel dan het gewas met ISABION. ISABION maakt de plant net wat weerbaarder zodat het effect van de verwachte vorst net iets kleiner wordt. Mocht de vorst dan toch opzetten, dan is het van belang om binnen 48 uur uw gewas te behandelen met 0,25 ltr PROMALIN®. Juist om een goede vruchtzetting te garanderen.

Ook zou je met blad trekken de jonge bloemen kunnen ondersteunen, dit kan je doen door PROMALIN toe te passen. De GA4/7 in de PROMALIN geeft extra celstrekking, waardoor de bladeren groter worden en deze de bloemen met meer voeding kan ondersteunen wat later een betere zetting kan geven.

350x326_bnl_bloembeginbloei_peren_lukassen

De juiste middelen op voorraad, gaat vaak samen met een juiste timing!    

200x155_bnl_tip_van_maikel

Let op! Dit is het moment om een vals zaaibed te creëren van bijvoorbeeld een mooi bloemenmengsel van Operation Pollinator

375x200_bnl_operation_pollinator